KRISTIANSAND: Romfolket under Vestervei-broa hevder de ble truet og plaget av nordmenn, men etterforskningen av saken har så langt ikke ført politiet nærmere mulige gjerningsmenn, melder NRK.

— Saken er ikke henlagt, men vi stiller saken i bero og avventer om vi får noen utvikling, sier etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Kjell Erik Eriksen, til Fædrerlandsvennen.

FORNØYD: Christoforos Schuff har arbeidet for rettighetene til romfolket. Her møter han politiets etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen. Foto: Tore Andr Baardsen

Natt til søndag for halvannen uke siden skal tiggerne ha blitt truet av et firetalls unge menn. Avhørene har avkreftet at det ble truet med kniv.

Senere samme søndag skal også to kvinner ha blitt plaget av en gruppe menn mens de dusjet i den såkalte sanitærbrakka ved KMV-tomta.

Mangelfull beskrivelse

Tre tiggere har så langt latt seg avhøre. Kjell Erik Eiksen sier tiggerne ikke har kunnet gi en god nok beskrivelse av hvem som truet og angrep dem.

— Det er foreløpig ikke avtalt noen nye avhør i saken. At det kommer bedre beskrivelser av gjerningsmenn, er helt sentralt for å komme videre i saken.

Han sier det heller ikke har kommet inn tips fra vitner eller andre som har opplysninger om forholdet.

Fornøyd med politiet

Den ortodokse presten Christoforos Schuff jobber for rettighetene til romfolket. Han er ikke overrasket over politiets avgjørelse.

— Når det ikke finnes kameraopptak eller andre spor er det vanskelig å løse slike saker. Jeg mener likevel at politiet har gjort en kjempejobb i denne saken, sier Schuff.

Han er svært glad for at politiet tok truslene og angrepet på tiggerne alvorlig, og sikret at de ble behandlet som andre mennesker.

— Tror du det kan komme flere hendelser mot tiggerne?

— Jeg er ikke profet. Men for romfolk i Oslo og andre norske byer er det ikke uvanlig å oppleve ubehageligheter, sier Christoforos Schuff til Fædrelandsvennen.