VENNESLA: — Hun er fortsatt preget av det som skjedde, og går til jevnlig behandling, sier advokat Svein Haanes som representerer jenta til fvn.no.

Den tiltalte mannen som er kjent innen frikirkemiljøet i Norge, sier til VG at han er uskyldig. Han forteller at han og jentas familie er medlemmer i samme frikirkemenighet på Sørlandet. Mannen var tilknyttet Filadelfia i Vennesla, men var ikke ansatt der. Han har imidlertid stått sentralt i flere møteserier på Agder.

Nå ser jenta og familien frem til å bli ferdig med saken.

— Hva ønsker dere at blir utfallet av rettsaken?

— Jenta håper å bli trodd på det hun har sagt. Og vi håper jo på domfellelse, sier Haanes, som ikke ønsker å si så mye om saken.

Fædrelandsvennen omtalte saken i 2005, da mannen ble siktet. Leder ved politiets sedelighetsavsnitt, Magne Storaker, ville da ikke gå nærmere inn på hva jenta hadde forklart i dommeravhør. At predikanten er siktet for «seksuell handling» og ikke «seksuell omgang» betyr likevel at siktelsen kun omfatter berøring og ikke samleie.

— Det er en personlig tragedie for begge parter. Mannen har ikke vært ansatt i menigheten vår, men tidligere har han ledet noen møter, sier pastoren i menigheten.

Mannen ble politianmeldt 2. november 2005 for overgrep. Hans forsvarer har tidligere sagt at klienten hans har erkjent seksuell kontakt med jenta.