KRISTIANSAND: — Jeg synes det var klønete. Det var ikke bare jeg som kom ut av salen og lurte på hvorfor 22. juli ikke ble nevnt, sa Blattmann til Kristiansand kommunes informasjonsrådgiver, Jon Sverre Karterud, i en pause under konferansen.

Blattmann reagerer på at Grundekjøn nevnte andre terroraksjoner i sin innledning, blant annet opptøyene i Stockholm og terroraksjonene i Boston nylig.

Men altså ikke 22. juli.

Overrasket

Ordfører Arvid Grundekjøn snakket i sin åpningstale om unge som ble isolert og kjente seg maktesløse og som på den måten utviklet radikale holdninger.

— Her er det viktig at vi går inn og hjelper de som er i slike livssituasjoner, sa Grundekjøn som fortalte om hvordan Kristiansand jobbet for å hindre radikalisering.

Han mener Blattmann tar helt feil når han kritiserer.

— Når jeg bruker ti minutter av denne konferansen til en innledning, er det ikke naturlig å gå i dybden på det som lå så tydelig i konferansen agenda og som også var motiverende for å foreta seg noe og arrangere en konferanse, sier Grundekjøn til Fædrelandsvennen.Han minner om at temaet for hans innledning var hvordan terrorisme kan bekjempes. I den sammenheng nevnte han også noen nylige hendelser, som uroen i Stockholm.

— Men å si at det er et argument for at jeg ikke er opptatt av 22. juli, er utilbørlig. 22. juli var et viktig tema for flere av foredragsholderne, sier Grundekjøn som også reagerer på at Fædrelandsvennen tar opp saken.

Forglemmelse

Ifølge Blattmann var flere av de andre i støttegruppen etter 22. juli til stede i salen. Også de reagerte på Grundekjøns åpningstale.— Jeg kan si at hele styret i støttegruppen reagerte på det. Det er ikke nødvendig å snakke om terroren i Afghanistan og USA, når han ikke nevner terroren i eget land, sier Blattmann til Fædrelandsvennen.

Han tror likevel ikke at det var en bevisst utelatelse.

— Vi får håpe det er en forglemmelse, sier Blattmann.