Under onsdagens konferanse om ekstremisme i Kristiansand, sa Lippestad at det han hadde savnet en skikkelig verdidebatt etter angrepene 22. juli 2011. — Vi har brukt mye tid på å diskutere hva politiet kunne gjort annerledes, men vi har aldri diskutert skikkelig hva som lå til grunn for de holdningene som lå bak denne hendelsen, sa Lippestad som var Anders Behring Breiviks advokat.

— Tvert imot får vi andre diskusjoner som viser at det er holdninger vi må vi jobbe med. Vi hadde en diskusjon om hva som er norsk kultur. Hva som er norske fritidsaktiviteter, mat osv. Egentlig er den debatten nokså meningsløs, sa Lippestad og sammenlignet det med å diskutere hva som er forskjellen på to forskjellige steder i Norge.

Geir Lippestad var også forsvarer for de som ble dømt etter drapet på Benjamin Hermansen. I sitt foredrag på onsdag sa Lippestad tydelig at det norske samfunnet trengte en debatt om hva som er norske verdier.

— Verdier og menneskesyn er helt grunnleggende å diskutere. Det som skiller en høyreekstrem eller en terrorist fra de fleste av oss, er jo nettopp menneskesynet, sa Lippestad.

Lippestad mener at elever i norsk skole må trenes opp til å se hvilke verdier det norske samfunnet er bygget på. Det mener han er avgjørende for å kunne motvirke terrorhandlinger i fremtiden.

— Det å kunne se at det som står på enkelte nettsteder er helt høl i huset, må være like viktig som å kunne bygge en god oljeplattform, sa Lippestad.