Bølgene skyllet inn på moloen ved Gjestehavna. Foto: Torgeir Eikeland
Vannstanden i Kjosbukta nærmet seg Vågsbygdveien et par steder. Foto: Torgeir Eikeland
Vannstanden i Gravane lørdag formiddag. Foto: Torgeir Eikeland
Også i Auglandsbukta sto sjøen høyt selv om havet var rolig. Foto: Torgeir Eikeland
Vannet kommer inn over bryggekanten i Auglandsbukta. Foto: Torgeir Eikeland

— Vi har ikke foretatt oss noe spesielt. Det er mange år siden vannet sist gikk over bryggekanten, og huset er bygget for å tåle det, sier Tom Helge Djuphagen. Daglig leder ved Sjøhuset er ikke bekymret for vannstanden i sjøen som lørdag morgen sto 30 centimenter under bryggekanten i Gjestehavna.

Høyvann

Fædrelandsvennen var i 11-12-tiden på en liten inspeksjonsrunde til Auglandsbukta, Kjosbukta og Gjestehavna i Kristiansand. Den viste at vannet i sjøen står svært høyt selv om uværet Nina ikke skal gjøre seg skikkelig gjeldende i agderfylkene før til kvelden. Det var lørdag morgen Meteorologisk institutt innlemmet agderfylkene i ekstremvarselet, og statsmeteorolog Kristian Gislefoss råder folk til å holde seg innendørs lørdag kveld.

Slik ser det ut i Ternevig båthavn. Foto: Jostein Ravnåsen

Drenering

— Selv om vannet skulle gå over parkeringsplassen er det ikke sikkert det går over gulvet inne på Sjøhuset. Og skulle det gjøre det er det lagt leca-kuler under gulvet slik at det drenerer seg selv. Huset blir nok stående uansett. Det har stått siden 1880-tallet, sier Tom Helge Djuphagen ved Sjøhuset.

Økt bemanning

Både operasjonssentralen i Agder politidistrikt og 110-sentralen har satt inn ekstra bemanning for å håndtere eventuelle henvendelser i forbindelse med været. Brannvesenet i kristiansandregionen holder seg foreløpig avventende.

Det meldes om oversvømmelse også i Høllen. Foto: Jan Oddvar Eide

— Vi kjører med normal bemanning, men har muligheten til å trykke på mange knapper for å få inn flere mannskaper, sier overbefalsvakt Jan Røilid i Kristiansandregionen brann og redning.

Han ber folk om å sikre gjenstander som kan fly av gårde.

— Forebygging er et godt råd. Da unngår man kanskje at vi må ut. Alt langs kysten er utsatt, sier Røilid.