KRISTIANSAND: — OG PÅ ÉN, TO, TRE: START, roper Òlöf Sigridur Einarsdottir som er daglig leder for Budz Boot Camp i Kristiansand. Hun har Storm Einar på tre måneder i en bæresele på magen, og vet akkurat hvordan mødrene foran henne har det der de står, midt i en styrketreningsøkt.

- Det hadde nesten vært litt greit om han hadde grått litt akkurat nå, sier Caroline Lian ironisk.

Tanken er forståelig.

— Neida, det er bare godt å få trent litt, legger hun til. Smilende.

Les også:

Boot camp

For to år siden bestemte Einarsdottir at hun ville tilby «Boot Camp»-timer via et Budz Boot Camp-senter med base i Kristiansand. I dag leder hun gruppetimer ute i fri natur, med en blanding av styrketrening og kondisjonstrening. Hun kjører vanlige timer, men også treninger for de i mammaperm.

Einarsdottir ble mamma for tre måneder siden, likevel leder hun Budz Baby fire ganger i uka. Hver Budz Baby-trening tar hun lille Storm Einar med seg på jobb. Foto: Heida Gudmundsdottir

— Hjemme på Island er det mange som driver med dette, sier Einarsdottir om hvor hun henter inspirasjonen sin fra.

Budz-konseptet stammer fra samme sted som treneren selv, men det har blitt godt mottatt i Kristiansand og Lillesand også.

— Spesielt «Budz Baby», med riktige og gode øvelser for mødre som akkurat har født. Det var et tilbud som manglet her i byen, syntes jeg, forklarer treneren og legger til:

- De andre mammatreningene på markedet foregikk inne, og jeg synes at mødre har godt av frisk luft.

Riktig trening

— Dette er kjempebra trening for hele kroppen, og så er det sosialt og gøy å komme seg litt ut igjen, bekrefter Hilde Marie Sørensen.

Etter en liten halvtime med sirkeltrening har noen av babyene begynt å gråte litt, men det gjør ingenting. Her tar mammaene en liten trøstepause fra den såkalte boutstrappers-øvelsen, uten at noen tenker mer over det. De vet akkurat hvordan det er. Foto: Heida Gudmundsdottir

Hun er en av de ni mødrene som fast møter opp til mammatrening på Lund, både på mandager og på onsdager.

— Det som er så godt er at det ikke er noe press, og alle som vil kan få det til, forklarer Sørensen om treningen som også erstatter behovet hennes for de såkalte barseltreffene.

— Det finnes ikke slike treff for mødre i Vennesla, så denne treningen setter jeg stor pris på, sier hun.

Les også:

På en lekeplass

Alle mammaene som deltar på Budz Baby har på seg treningsklær og er klare for å svette, men de vet likevel ikke hvilke øvelser de skal bli slitne av.

— Det er litt spennende for dem akkurat det, at de ikke vet, forklarer Einarsdottir.

Det eneste mammaene vet helt sikkert er at de skal mosjonere til en plass der de kan gjøre styrkeøvelser, og onsdag ettermiddag befinner de seg på en lekeplass med sandposene Sander og Sandine.

- De veier åtte kilo, er ikke det akkurat det samme som babyene deres veier snart? sier treneren spørrende.

— Jo, sant det, svarer Lian mens hun tar imot sandposen.

Og snart er den over hodet hennes. Lian løfter Sandine opp og ned i 20 sekunder, før treneren gir henne ti sekunder hvile. Akkurat slik fortsetter øvelsen i seks repetisjoner, eller til en av babyene begynner å gråte litt.

Lillie Marlen Bergstølmoen og Hilde Marie Sørensen trener med sandposene Sander og Sandine på åtte kilo. – Det er vell akkurat like mye som babyene deres veier veldig snart? spør Einarsdottir. Foto: Heida Gudmundsdottir

Bakkeløp

— Hva er det du gjør?

Torunn Olsen løper opp og ned en bratt bakke, rett bak lekeplassen der alle de andre mammaene trener. Hun har barnevognen med Lauritz i foran seg. Og babyen hennes har bestemt seg: Han skal ikke gå glipp av moroa.

— Lauritz ville ikke ligge og slappe av akkurat nå, så da tenkte jeg at det var greit å løpe litt med han, sier Olsen og legger til:

— Da får jeg trening selv om jeg ikke står med de andre akkurat.

Og flere må følge Olsens eksempel, etter hvert.

— Det er det som er så flott med denne treningen. Alle her vet hvordan dette er, og derfor forstår vi hverandre så godt, sier Lian.

Lille Lauritz sover seg igjennom uttøyingen. Han ligger i bæremeisen til mammaen Torunn Olsen. Foto: Heida Gudmundsdottir