Her kobles fabrikkbygningen til over elva med en ny gangbro. Nede langs bygningen er det lagt inn gangvei, slik at man kan spasere langs elva. Foto: Wehus 3D Design
Slik ser investorene for seg at en kafé inne i den gamle fabrikken kan se ut. Foto: Wehus 3D Design
Slik ser visjonen til Hunsfos-investorene ut. Den store bygningsmassen til høyre er hovedfabrikken, hvor 30–35.000 m2 skal utvikles. Foran til venstre er treningssenteret med svømmebasseng. Foto: Wehus 3D Design
Slik ser visjonen til Hunsfos-investorene ut. Den store bygningsmassen i midten er hovedfabrikken, hvor 30–35.000 m2 skal utvikles. Legg merke til at de ser for seg en ekstra etasje på toppen. Foto: Wehus 3D Design
Investorene vil skape et nytt sentrum på Hunsøya, hvor folk vil oppholde seg. Kafeer og uteområder hører selvfølgelig med. Foto: Wehus 3D Design

— Det vi viser her er kun tenkt som en start, mulighetene er uante. Vi ser for oss barnehage, butikker - en plass der masse skjer, sa investor og medeier Agnar Espegren til Venneslas ledende politikere.

Følg Fædrelandsvennen Vennesla på Facebook!

Gjengen bak Hunsfos Næringspark tok tirsdag imot politikerne i plan- og økonomiutvalget på befaring på Hunsøya. Det ble også lagt fram helt ferske illustrasjoner på hvordan de ønsker å utvikle øya videre.

Skissene viser at investorene ser for seg et levende sentrum på Hunsøya.

Visjonen

— 30- 35.000 m2 skal være klart når fabrikkbygningen står ferdig. Vi ser for oss å knytte alt sammen inn mot tunet, og ha butikker, kontorer og andre virksomheter i førsteplan. Kanskje bygger vi på med en etasje over hele bygget, og får på en kafé. Samtidig ønsker vi å lage et treningssenter med svømmebasseng. Her ønsker vi også å få med en helsedel, med fysioterapeut og naprapat, sa medeier Agnar Espegren til politikerne.

Espegren gjorde det han kunne for å oppilde forsamlingen.— Vi vil at ting skal skje i dag. Vi har skapt mye på to år, men vi vil skape mye mer. Vi har masse plass, og kan etablere mange nye arbeidsplasser på øya.

Nytt sentrum

Det diskuteres i Vennesla om et sentrum for Hunsøya vil være bra for dagens sentrum eller ikke. Kjøpesenterkampen mellom Tor Gustav Drivenes, som vil bygge på Hunsøya, og Ove Svendsen, som vil bygge i sentrum, handler blant annet om det.

— Det er forespørsler om næringsarealer på 10- 15.000 m2 nå. Om dere vil eller ikke, så blir det et sentrum her nede, sa Espegren.

— Men vi trenger litt drahjelp, blant annet til infrastruktur. Jeg regner med at 2015-budsjettet i kommunen går med til det. Dere har svelget et par kameler i dag, så da kan dere svelge noen til, sa han humoristisk, med tanke på at politikerne samme dag økte svømmehallbudsjettet med 30 millioner kroner.

Positive

Og politikerne var nærmest euforiske over hva de hørte.

— Det er utrolig fantastisk. Dere har virkelig stått på, og dere preges av positivitet og pågangsmot. Dette er egentlig en indrefilet i hele Agder, og mens det før var manko i næringsarealer, er det nå store muligheter. All ære til dere for dette, sa ordfører Torhild Bransdal (KrF).

KrFs gruppeleder Daniel Bakken var enig, og mener investorene har en drive som mangler andre steder i Vennesla.

— Dere er flinke til å dra i gang, og folk snakker om dette på bygda. Andre steder skjer det lite, men mange vil nå komme seg hit og dra nytte av fellesgodene, sa han.Varaordfører Berit Kittelsen (Ap) lurte på om disse planene henger sammen med medinvestor Tor Gustav Drivenes sine planer om kjøpesenter på øya.

— Denne visjonen er uavhengig av det. Men vi må ha felles infrastruktur, og vi håper å få så mye folk ut hit som mulig, sa Agnar Espegren.

Han kunne også oppsummere en svært suksessfull start for næringsparken, etter at den gamle papirfabrikken la ned.

— Vi hadde en visjon om 200 arbeidsplasser innen fem år. Vi nådde det innen to år, sa Agnar Espegren stolt.