— Det kunne blitt en fantastisk attraksjon, og vi trenger ei rundløype. I dag stopper stiene i omtrent ingenting, sier han.

Daniel Bakken, KrF. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Politikerne diskuterte tirsdag strandstien i Nesane. Det er en sak som har preget kommunepolitikken i over ti år. Nå holder kommunen på med å inngå avtaler med grunneierne om en én meter bred gangsti fra sentrum og opp mot Nesodden.Kommunen vil gjøre dette i første omgang. Deretter blir det noen runder for å finne ut hvordan den skal gå videre gjennom Nesane og forbi Kuleberget til Skjerehauane.

Skal filme i sommer

— Jeg har før foreslått å henge stien i fjellet rundt Kuleberget. Det står jeg ved. Deretter bør strandstien opp til Støa. Der bør den gå over fjorden på gangbro. Det kan bli helt fantastisk, mener Bakken.

Den gamle tømmerbommen brukte folk mye o fordums dager. Den var to meter bred og holdt tusenvis av kubikkmeter tømmer på plass. På fjorden ble tømmer sortert før det gikk til Hunsfos, Grovane Sagbruk eller ble fløtet videre til sagbruk i byen.

— Bommen ligger på noen meters dyp. Den sto en gang på stokker. En kamerat og jeg skal dykke i sommer og filme. Da får vi en oversikt over tilstanden, sier Bakken.

Kuleberg-utsikt

Flere politikere smilte til forslaget hans. Sps Eivind Drivenes tok i samme slengen opp Kuleberget, som han mener kan bli et fantastisk sted.

— Når strandstien kommer dit, bør vi åpne friområdet vi har på Kuleberget. Det er en fantastisk utsikts- og turplass midt i bygda, sa Drivenes.

Grunneiere i området anslår at det er cirka 500 meter fra Støa og over elva.

I reguleringsplanen går strandstien fra Nesane og videre rett gjennom eiendommen til Jørdis Hodnemyr. Kommunen har ikke avklart om de vil stå fast på dette, eller finne andre løsninger. Hodnemyr har protestert kraftig og har rettsavgjørelser som støtter henne.