Under Eiendomskonferansen for to uker siden kom det fram at Kristiansand har 85.000 kvadratmeter ledige kontorlokaler.

Det skremmer ikke byggherren på Kjøita.

— Skikkelig gode kontorer, sentrumsnært og med gode fasiliteter, er det marked for - uavhengig av offshorebransjens bevegelser, mener Gisle Bjørsrud Bø, daglig leder for Kjøita 42 AS.

Selskapet eier det gule Alliansebygget på elvebredden og har en lengre leieavtale medSkattSør, som flyttet inn for få år siden.

Illustrasjonen viser hvor nybygget plasseres med fasade mot Kjøita Secret Garden. Foto: Anders Martinsen

— Pynter oppLeietakeren har signalisert et mulig utvidelsesbehov på sikt.

Gisle Bjørsrud Bø. Foto: Arkivfoto

Dermed planlegges et nybygg i fire etasjer på siden, med totalt 1300 kvadratmeter. Kontorene bygges på parkeringsplassen tvers over gata for boligprosjektet Kjøita Secret Garden.Nybygget vil bli noe mer ruvende enn eksisterende bygg i tre etasjer pluss saltak, men utbygger hevder det ikke vil skjemme naboene.

— Så vidt vi kan se vil det heller pynte opp ved at det blir en ny, moderne fasade ut mot nabobygget, sier Gisle Bjørsrud Bø.

På nabotomta mot elva ligger Krusebygget, som i disse dager utvides med en fjerde etasje midt i synet til innflytterne.

Kjøita AS, som bygger boligene på elvebredden, er ikke like kritiske til det nye kontorbygget som de var til Kruse Smiths iver etter å gå i høyden.

— Dette bygget blir ikke særlig høyere enn det som er der fra før, men fasaden mot oss blir penere. Vi har orientert kundene våre; noen mener det blir bedre, andre at det er like greit, opplyser investor Jørgen Reme.

Det nye kontorbygget (t.h.) får fasade mot boligene i Kjøita Secret Garden. Foto: Basis Arkitekter

— Lav utnyttelse i dagKontorfortettingen får full støtte av kommunens planavdeling før saken behandles av by- og miljøutvalget neste torsdag.

- Denne tomta mener vi har lav utnyttelse i dag. Det er en av de første utbyggingene som kom der, og vi ønsker i overordnet perspektiv bedre utnyttelse av eksisterende næringsarealer, uttaler planleder Eirik Martens Svensen, som bekrefter at de ikke planlegger ut fra kontormarkedssituasjonen.

Gunnar (t.v.) og Terje Vikeså er største eiere i byggeprosjektet. Foto: Arkivfoto

Huseier, selskapet Kjøita 42 AS, eies med 80 prosent av Gustav Pedersen-familien, nærmere bestemt Gunnar Vikeså, Terje Vikeså og Robert Ugland.De øvrige 20 prosentene eies av Jon Bjørgum, Gisle Bjørsrud Bø, Tore Nielsen og Anstein Fidje, som alle jobber i Christiansholm Eiendom.

Innen endelig politisk vedtak skal saken ut på høring.