— Vi fikk medhold i vår begjæring om fengsling i fire uker, sier politiadvokat Liv Versland Seland til Fædrelandsvennen.

55-åringen blir underlagt brev- og besøksforbud i hele perioden. Han får heller ikke lov til å lese aviser eller bruke andre medier. Politiet fikk også medhold av retten i at den siktede kan holdes isolert i to uker.

Den siktede Lindesnes-mannen nektet straffskyld under fengslingsmøtet tirsdag. Verken politiet eller forsvarer Svein Kjetil Stallemo ønsker å si noe om begrunnelsen for dette.

Les også:

Har beslaglagt våpen

55-åringen er siktet for å ha skutt to kvinner på 43 og 44 år i sitt eget hjem på Kragstadmoen i Lindesnes. Kvinnene ligger nå innlagt på sykehus, men er utenfor livsfare.

— Vi har en dialog med sykehuset om når det kan være mulig å avhøre dem, sier Versland Seland.

Av hensyn til etterforskningen ønsker hun ikke å uttale seg om hva den siktede 55-åringen har forklart. Skytingen skjedde i forbindelse med et 50-årslag, men hva som utløste skytingen er fremdeles uklart.

Les også:

Politiet har gjort en rekke beslag i boligen. Beslagene vil nå bli analysert.

— Vi har beslaglagt våpen, men jeg ønsker ikke å si noe om antall eller type, sier Versland Seland.

Hun ønsker ikke å kommentere om politiet har funnet våpenet det ble skutt med. Ifølge Lindesnes Avis skal dette være et håndvåpen.

Fem vitner avhørt

Den siktede 55-åringen er avhørt med lyd og bilde. Dette avhøret vil nå bli gjennomgått av 55-åringen og hans forsvarer.

— Vi har foreløpig ikke avtalt oppfølgingsavhør, sier politiadvokaten.

Fem vitner er avhørt i saken til nå, blant annet den siktede 55-åringen og en 50 år gammel mann som har status som vitne.

— Vi har avhørt både sentrale og mer perifere vitner, sier Versland Seland.