— Han nekter straffskyld for drapsforsøk. Grunnen til det kan jeg ikke gå inn på, ettersom fengslingsmøtet ble holdt for lukkede dører, sier 55-åringens forsvarer, Svein Kjetil Stallemo, til Fædrelandsvennen.

Mannen er siktet for å ha skutt to kvinner under et bursdagsselskap på Kragstadmoen i Lindesnes søndag morgen. Kvinnene var gjester i selskapet, som ble holdt i 55-åringens bolig.

— Husker han alt som skjedde den kvelden?

— Han har forklart seg i detalj om hendelsesforløpet, så ja, han erindrer det som har skjedd, sier Stallemo.

Les også:

Politiadvokat Liv Versland Seland ba om at 55-åringen blir varetektsfengslet i fire uker, med, med brev— og besøksforbud i hele perioden. Påtalemyndigheten ba også om at to av ukene tilbringes i isolasjon, slik at han ikke får anledning til å kommunisere med omverdenen.

— Han nekter straffskyld etter siktelsen. Det er alt jeg kan si, sier Versland Seland til Fædrelandsvennen etter fengslingsmøtet.

Kjennelsen blir avsagt senere tirsdag ettermiddag.

Kvinner utenfor livsfare

Hun ba retten om at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører og fikk medhold av Kristiansand tingrett.

— Vi ba om dette av hensyn til etterforskningen, sier Versland Seland, som ikke ønsker å si noe om hva 55-åringen har forklart.

— Grunnen er at vi skal avhøre flere personer om hendelsesforløpet, sier politiadvokaten.

De to kvinnene som ble skutt er fremdeles innlagt på sykehus, men skal være utenfor livsfare. Politiet håper at de kan være i stand til å la seg avhøre om noen dager.

Skal ha funnet våpen

Skytingen skjedde i forbindelse med et 50-årslag i boligen til 55-åringen på Kragstadmoen i Lindesnes. Politiet ble varslet om hendelsen av ambulansepersonell som var først på åstedet. Ambulansen ble sendt til stedet etter at en mann som var på stedet varslet AMK.

Søndag og mandag gjennomførte politiet åstedsundersøkelser. Det har blitt beslaglagt en rekke gjenstander, men politiet har ikke ønsket å opplyse hva som er funnet. Ifølge Lindesnes Avis er det funnet flere våpen, blant annet et håndvåpen som 55-åringen skal ha skutt de to kvinnene med.