Sjømannskirkens styreleder, Nora Blaasvær, tok mandag kveld kontakt med Fædrelandsvennen på e-post og fortalte at styret 21. mai «styrebehandlet en henvendelse fra kontrollkomiteen angående innsyn i rapport fra Headvisor» — rapporten som ble styrebehandlet 19. mars og som endte med at Audun Myhre sluttet brått som generalsekretær. Kontrollkomiteen i Sjømannskirken har som oppgave å kontrollere at styret holder seg innenfor sitt mandat i styrearbeidet.

Likevel ikke siste

Så sent som 19. mai fortalte Sjømannskirkens styreleder, Nora Blaasvær, til Fædrelandsvennen at styret 14. mai hadde hatt sitt siste styremøte før ekstraordinær generalforsamling.

«Det eneste jeg kan si er at kontrollkomiteen nå har fått alt de skal ha, og at vi ikke har noe mer å sende dem,» sa Blaasvær den gangen.

Samme dag lot lederen av kontrollkomiteen, Nina Mikkelsen, Fædrelandsvennen vite at de ikke hadde mottatt konsulentrapporten fra Headvisor, et dokument hun tidligere hadde fortalt oss at «den skal vi ha».

Fortsatt taushetsbelagt

Styrets behandling 21. mai av kontrollkomiteens henvendelse om innsyn i rapporten endte imidlertid med at komiteen nå «har fått innsyn i rapporten slik den foreligger, og slik de ba om,» forteller Blaasvær mandag.

På Fædrelandsvennens spørsmål om rapporten kontrollkomiteen nå har fått innsyn i var «slik rapporten også forelå til styrets behandling 19. mars,» svarer Nora Blaasvær at «det var den».

Blaasvær forteller også at styret fortsatt vurderer innholdet i Headvisor-rapporten som «taushetsbelagt».

Audun Myhre har ingen kommentar til at kontrollkomiteen nå har fått innsyn i den taushetsbelagte rapporten som førte til hans avgang.

- Har du nå fått innsyn i rapporten selv?

— Nei, sier Myhre.