Etter et hovedstyremøte i Sjømannskirken 19. mars sluttet Audun Myhre brått som generalsekretær.

En rapport om «samhandling mellom ledergruppen og hovedstyret», bestilt av styret fra konsulentfirmaet Headvisor, var utslagsgivende for Myhres umiddelbare avgang.

Sjømannskirkens egen kontrollkomité, som har til oppgave å kontrollere at hovedstyret fatter «beslutninger i tråd med sitt mandat», har ikke mottatt denne rapporten fra hovedstyret.

Flere ansatte ved Sjømannskirkens hovedkontor som Fædrelandsvennen har vært i kontakt med, lurer på om rapporten i det hele tatt finnes, og Audun Myhre selv har ikke sett noen slik rapport.

— Det jeg har fått forelagt, er en muntlig rapport fra samtaler Headvisor har hatt med noen ansatte, sier Myhre.

Siste styremøte

I stormen som oppsto i kjølvannet etter Audun Myhres avgang, trakk en ordknapp Einar Askvig seg som styreleder etter fire dager.

Så gikk det to nye dager før konstituert styreleder, Nora Blaasvær, fortalte at hele styret trekker seg og at det innkalles til ekstraordinær generalforsamling 14. juni.

— Nå har dette styret hatt sitt siste møte, og generalforsamlingen vil være min neste arena for å snakke om dette, sier Nora Blaasvær, og vil ikke svare når vi spør om styret har gitt rapporten fra Headvisor til kontrollkomitéen.

Ulike styreprotokoller

Fædrelandsvennen var i kontakt med kontrollkomitéens leder, Nina Mikkelsen, 2. mai.

Da fortalte Mikkelsen at hun i mars, allerede dagen etter at det ble kjent at Audun Myhre sluttet brått, ba styret om å få oversendt alle dokumenter som hører til saken. Mikkelsen bekreftet da at hun hadde mottatt styrets «A-protokoller».

Sjømannskirkens hovedstyre fører to ulike protokoller: «A-protokoller» som er åpne, og i stor grad tilgjengelig for dem som er interessert, og «B-protokoller» for det styrearbeidet styret mener krever konfidensialitet.

— Vi i kontrollkomitéen skal også ha B-protokollene for å utføre vårt oppdrag. Og de kommer vi til å få, sa Nina Mikkelsen den gangen, og nå bekrefter hun å ha mottatt resten av de hemmelige protokollene.

Konsulentrapporten

Men. 2. mai spurte vi også Nina Mikkelsen om hun hadde mottatt rapporten fra konsulentfirmaet Headvisor, rapporten som var utslagsgivende for at Audun Myhre måtte slutte. Da svarte Mikkelsen:

— Nei, den venter vi på og den skal vi i kontrollkomitéen ha.

I dag gjentar vi spørsmålet:

- Har styret nå gitt dere rapporten fra Headvisor?

— Vi har fått mange dokumenter.

— Men har dere fått rapporten som Headvisor utarbeidet?

— Nei, og mer er det ikke å si om denne saken nå, sier Nina Mikkelsen.

Da spør vi styreleder Nora Blaasvær:

- Kontrollkomitéens leder sier hun ikke har fått konsultrapporten som førte til Myhres avgang. Finnes det noen slik rapport?

— Det eneste jeg kan si er at kontrollkomitéen nå har fått alt de skal ha, og at vi ikke har noe mer å sende dem, sier styreleder Blaasvær.

Fædrelandsvennen har også kontaktet Einar Aksvig som var styreleder da Myhre sluttet.

- Finnes den omtalte rapporten fra Headvisor?

— Du kan sende meg det spørsmålet skriftlig, svarer han.

- Vi ber bare om et ja eller nei, finnes rapporten?

— Du har hørt hva jeg har sagt.

Myhre ønsker mer åpenhet

Audun Myhre har tre ganger bedt styret om samtaler for at de sammen kan vise større åpenhet om hans avgang. Det har det ikke blitt noe av.

- Ved tre anledninger har jeg spurt om vi kan møtes for å endre på avtalen som pålegger oss gjensidig taushetsplikt, sier Audun Myhre.

Fædrelandsvennen har flere ganger spurt konstituert styreleder, Nora Blaasvær, om hvorfor styret ikke har tatt imot Audun Myhres invitasjon til samtaler.

- Vi forholder oss til avtalen mellom styret og Myhre, har hun svart.

Etter styremøtet 14. mai, det siste styremøtet før hele styret skal skiftes ut 14. juni, spurte vi Blaasvær igjen:

- Hvordan behandlet dere Myhres ønske om mer åpenhet i styremøtet ?

- Du vet hva jeg svarer, svarer Blaasvær.