HOVDEN: — Ulykken har satt stort preg på meg det siste året og jeg tror ikke jeg er helt ferdig med den. Det er sterke inntrykk en tar med seg videre, sier lensmann i Bykle kommune, Knut Nomeland.

— Det som gjorde mest inntrykk var kontakten med de som kom seg ut fra hytta, de pårørende, skoleklassen og eieren, forteller han.

Knut Nomeland var en av de som bar de døde jentene ut av hyttene. Også dette gjorde sterkt inntrykk på lensmannen.

— Det var sterkt å bære dem ut av hytta. Tre unge jenter som er på ferie og skal ha det greit, og så er det resultatet, sier han.

I sin 27-årige karriere som politimann har han ikke opplevd noe verre enn branntragedien på Hovden.

— Dette er den mest dramatiske ulykken jeg har opplevd, forteller han.

— Det er grusomt å være politi i et lokalsamfunn når slike ting skjer. Du kjenner alle de involverte og dermed kommer det nært innpå deg. Vi hadde også drukningen i Bykle i fjor sommer, og begge ulykkene satte sitt preg på året vårt.

Under brannen på Hovden var han var tidlig på skadestedet, og gikk fort i gang med avhør og etterforskning. Kvelden etter ulykken var Nomeland med og tok imot de pårørende som kom.

Lensmannen roser kriseteam og beredskap i Bykle.

— Politi, brann, helse og kommuneledelse klarte å løse det på en god måte. De pårørende og involverte ble godt tatt hånd om, sier han.