— Det var utrolig moro. Det er vanskelig å sammenligne med andre løp, men forholdene tatt i betraktning og med presset det medfører å løpe med flagget på brystet, så er nok dette den prestasjonen jeg verdsetter høyest i karrieren, oppsummerer 46-åringen etter tiden 7,18 timer på løpet over 100 kilometer i Nederland lørdag.

Under 44 minutter på hver mil

Det gir ei snittid på under 44 minutter på hver eneste av de ti milene. Det ga ny pers med ti minutter, og en meget sterk 40. plass i løpet som samlet de 370 beste ultraløperene i verden. I sin aldersklasse 45-49 år ble han nummer to.

— Tiden jeg oppnådde var så bra at jeg ikke en gang våget å drømme om det, sier hardhausen fra Kristiansand Løpeklubb, og legger til:

— Jeg visste før start at jeg kunne ta medalje, men at jeg var avhengig av fullklaff for å klare det.

Det må ikke gå på helsa løs. Men jeg kjenner allerede at jeg har veldig lyst til å løpe fort

Det har ikke stått på treningsiveren. I oppkjøringen til Ultra-NM i Kristiansand i vår og til Ultra-VM i Nederland, løp han 600 kilometer hver måned - eller to mil i snitt hver eneste dag.

Han ble nest best av de tre norske løperne, sju minutter bak Jarle Risa på 32. plass - men foran Bjørn Tore Taranger på tiden 7,28. ## Løper Berlin maraton neste helg

— Det ga et kick å løpe forbi Bjørn Tore. Han er tross alt heltidsløper, og sa før start at han var i meget god form, sier logistikklederen i Hennig Olsen Is.

Søndag om snaut to uker løper han mest sannsynlig maraton i Berlin. Spørsmålet er om han skal løpe for full eller halv maskin.

— Det er nok 90 prosent sannsynlig at jeg løper, og ti prosent sannsynlig at jeg løper fort. Det må ikke gå på helsa løs. Men jeg kjenner allerede at jeg har veldig lyst til å løpe fort, og skal sjekke muligheten for det, sier Bergersen.

PS! Svenske Jonas Buud ble verdensmestere på tiden 6,22.