— Jeg skal bite meg fast i politikken til denne kampen er vunnet. Vi kan skape noe helt unikt rundt Venneslafjorden. Se på hva Drammen har fått til ved elva, sier den engasjerte Ap-politikeren.

Wehus lempet inn ideen om å tenke mye større om strandsti i bygg- og miljøutvalget nylig.

Det skjedde i forbindelse med ny kommuneplan - altså planen for hva kommunen skal satse på fram mot 2026. ## Enstemmig

Torsdag fikk han enstemmig støtte og mye ros i kommunestyret. Nå er strandsti rundt hele Venneslafjorden et vedtatt mål.

— Vi snakker folkehelse, bokvalitet, turisme, livskvalitet. Vi får ikke noe til hvis ikke vi legger til rette. Vennesla har unike naturområder midt i bygda. Vi må bruke Venneslafjorden, sier Wehus.

Ved Moseidstranda er det strandsti. Nå har kommunestyre et mål om å bygge sti rundt hele Venneslafjorden.

I kommunestyret tok Eivind Drivenes (Sp) opp miljøministerens brev til ordførerne om å kåre kommunens mest attraktive friluftsområde. Han minnet om at kommunen eier Kuleberget. Det er ei ubebygd hei midt i bygda. Drivenes mener strandsti og økt satsing på et sentralt friluftsområde kan bli veldig bra.Line Fraser (Frp) roste Wehus for strandstien og ba om at Venneslafjorden blir kommunens prioriterte friluftsområde fremover.

Ordfører Torhild Bransdal kunne ikke huske å ha fått noe brev, men var ikke uenig i saken.

Drivenesøya

Vennesla har allerede strandsti på skyggesiden av elva og det jobbes med strandsti på solsiden i Nesane. Wehus mener det raskt må satses videre.

— Jeg ønsker også ei bro over til Drivenesøya, fra Grovane sagbruk. Øya kan bli fantastisk når den åpnes for allmennheten. Rundt fjorden må vi ha benker og bord. Og det må være mange stikkveier ned til stien, sier Wehus.

Han ser for seg folk i rullator, barnevogner, unge og gamle ut på tur.

— Dette er min kampsak. Nå er målet vedtatt, nå begynner jobben, sier Wehus.