— Vi har et ansvar for våre medmennesker som lider og har det vondt. Jeg mener likevel det er bedre å hjelpe dem i hjemlandet deres. Da når vi langt flere, sier ordføreren i Kristiansand.

Han mener det ikke er tvil om at det er flertall for å innføre et tiggeforbud både i Stortinget og blant landets befolkning.

Narkotikasalg

— Jeg mener det er på sin plass å innføre et tiggeforbud når vi opplever at eldre ikke våger å gå til byen fordi de utsettes for aggressiv tigging. Det har også vært episoder der tiggere har solgt narkotika til ungdom og utsatte grupper med rusproblemer, sier Arvid Grundekjøn.

Helt uenig

— Det er trist at en går til det skritt å forby fattigfolk å be om hjelp. Vi burde heller etablere et nasjonalt kompetanseprogram, for at de som i dag tigger kan tilegne seg kunnskaper som kan hjelpe dem med å komme i arbeid i hjemlandet sitt. Selv om jeg mener det er bedre at kommuner har muligheter til å reservere seg mot å innføre forbud mot tigging, bør det ideelt sett være nasjonale vedtekter og lik praksis i alle kommuner, sier gruppeleder Dag Vige i Venstre.