MANDAL: — En mann i 30-årene er pågrepet og siktet, og vi har også hatt inne flere vitner til avhør fredag. Mannen er ikke varetektsfengslet, sier Leif Vagle, politistasjonssjef i Mandal.

Mellom klokka halv tre og tre natt til torsdag ble to menn av utenlandsk opprinnelse utsatt for det politiet mener er umotivert vold i Mandal sentrum.

Antar flere gjerningsmenn

Den ene episoden skjedde utenfor Match i Mandal sentrum, mens den andre voldshendelsen skjedde utenfor den gamle kinoen i Mandal.

— Vi antar at det er flere gjerningsmenn, og ser ikke bort fra at dette er to helt separate hendelser, sier Vagle.

Arkivfoto: Politistasjonssjef Leif Vagle i Mandal ønsker å få kontakt med vitner som kan ha sett de to voldsepisodene i Mandal natt til torsdag. Foto: Torstein Øen

Mulig rasistisk motiv

Den ene mannen som ble utsatt for vold ble innlagt på sykehuset, mens den andre mannen ble sjekket av helsepersonell på sykehuset. Torsdag etterlyste politiet to norske menn og en norsk kvinne. Vagle utelukker ikke at voldsepisodene kan ha vært rasistisk motivert.

— Vi har det som mulig motiv i saken, og ser derfor svært alvorlig på dette. Det er alvorlig nok å utøve vold, men enda skjerpende dersom det er rasistisk motivert, sier Vagle.

Han vil ikke si noe om hvordan den pågrepne mannen stiller seg til siktelsen. Han er kjent for politiet fra tidligere forhold. Politiet er fortsatt interessert i å snakke med vitner som kan ha informasjon om voldsepisodene.