MANDAL: Politiet rykket natt til torsdag ut etter melding om vold i Mandal sentrum. Meldingen kom klokken 02.36. En 27 år gammel mann ble utsatt for det politiet beskriver som umotivert vold.

— Personen har blitt utsatt for slag, sier politiets operasjonsleder Sveinung Alsaker.

Innlagt på sykehuset

Torsdag ettermiddag opplyser stasjonssjef Leif Vagle ved Mandal politistasjon at en annen mann av utenlandsk opprinnelse også var blitt utsatt for umotivert vold i samme tidsrom.

— Begge mennene er av utenlandsk opprinnelse og utsatt for kroppskrenkelse. Den ene mannen ligger nå på sykehuset. Vi oppfatter at dette er umotivert vold, og at gjerningsmennene har gått løs på to uskyldige personer. Dette er en sak vi ser alvorlig på, sier Vagle.

Språkproblemer

Operasjonsleder Alsaker opplyste torsdag morgen at språkvansker gjorde avhør av den fornærmede 27-åringen vanskelig.

— Vedkommende er av utenlandsk opprinnelse, så det har vært litt språkproblemer med tanke på å få en forklaring fra mannen om hva som har skjedd, sier Alsaker.

Politiet har ikke fått kontakt med gjerningspersonene, som skal være to norske menn som var i følge med en norsk kvinne. Vagle sier at kun mennene skal ha utøvd vold.

Etterlyser vitner

— Det var kameraten til han som ble utsatt for vold som ringte til oss, men ingen av disse to har kunnet gi oss en beskrivelse av gjerningsmennene som har gjort at vi har funnet dem, sier Alsaker.

Stasjonssjef Vagle i Mandal sier at politiet leter etter to menn med følgende signalement:

— Den ene mannen er beskrevet som høy med blondt hår, og han har hatt rød t-skjorte og tatovering. Den andre er en tynn mannsperson. Vi har hatt noen vitneavhør i saken, men er veldig interessert i å få inn flere som har sett hendelsen, sier Vagle.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 02800.