LINDESNES: Klokken 13.50 fikk politiet melding om svart røyk fra Agneskjær like syd for Åvik i Lindesnes. Senere viste deg seg at det var nærmere øya Våre at en stor kabinbåt i 10-millionersklassen sto i full fyr. Paret ombord på båten, en mann på 49 år og en kvinne på 48, var blitt tvunget til å forlate båten på grunn av den sterke varmeutviklingen.

— Brannvesenet ble varslet umiddelbart, og redningssentralen fra sola rekvirerte redningsskøyte, sier Odd Harald Haugen ved 110-sentralen Agder.

— Redningsskøyta Hvaler gikk ut til farvannet nær Agneskjær, da hadde tre tenåringsgutter fra Ålgård i Rogaland i en pionérjolle allerede rukket å plukke dem opp av sjøen, forteller operasjonsleder Toralf Jørgensen til fvn.no.

— De brenner fort, disse båtene, så mannskapet ombord på Hvaler antok at båten ville komme til å synke på stedet, sier operasjonslederen.

Og ganske riktig, båten sank. Båten, som er en Skagen 50 , er en stor motoryacht som er produsert gjennnom et samarbeid mellom danske Skagen og store europeiske Seaway. Båten veier 22 tonn, har to Yanmar dieselmotorer på 480 hk, dieseltank på 2200 liter, og er innredet med tre kabiner, fem køyer og er ellers luksuriøst utstyrt. Båten antas å være totalskadet.

Ekteparet som ble reddet fra den brennende båten er fra Vestlandet. Begge to kom fysisk uskadet fra den rystende hendelsen, men ble tatt med til legevakten i Mandal for rutinesjekk.

Mer om ulykken kan du lese i tirsdagens utgave av Fædrelandsvennens papiravis.