HELTER: Henrik Støilehommen, Kent Aadnøy og Gunnar Steinsland reddet ekteparet fra drukningsdøden i går ettermiddag ved Vårøy. Her sitter de i "redningsbåten" i Kåfjordneset i Lindesnes. Foto: Jarle Martinsen

Båten har ifølge BT.no en verdi på mer enn 70.000 kroner.

— Jeg ble helt målløs, du kan jo bare tenke deg, sier Henrik Støileholmen (16) til fvn.no.

Sammen med kameratene Gunnar Steinsland (15) og Kent Aadnøy (15) var han på båttur utenfor Lindesnes den 31. juli i sommer. De tre ungdommene, som opprinnelig er fra Gjesdal i Rogaland, oppdaget plutselig en stor yacht som sto i full fyr.

- Kjempeflinke

Guttene var snarrådige og klarte raskt å finne ekteparet i bølgene og redde dem opp i sin egen jolle. Det viste seg at ekteparet var båtkjendis Georg Askvik og hans kone Wenche.

— Guttene som plukket oss opp var kjempeflinke. De gjorde akkurat de riktige tingene, sa Askvik til fvn.no dagen etter dramaet.

Han fortalte at han nok skulle få takket de tre tenårigene senere. O g Askvik holdt ord.

Skal ha båten sammen

Som takk for redningsdåden ble de tre guttene onsdag flydd opp til Os for en spennede og annerledes dag hos Askeladden i Hagavik, hvor Georg Askvik er medeier og til daglig jobber.

— Det var en veldig fin dag vi hadde der oppe, forteller Støileholmen, som nok likevel var mest begeistret over gaven:

En Askeladden 435 Lite.

— Vi får den fraktet ned så fort vi vet hva vi skal gjøre med den. Vi skal i hvert fall ha den sammen, sier Støileholmen til fvn.no.