Her er Kristine Lunde- Borgersen i oppvarming før kampen. Foto: Nicolai Gaustad Olsen
Jessy Kramer og Vipers-jentene er revansjesugne foran Glassverket-kampen søndag. Foto: Arkiv

KRISTIANSAND: — Kommunen har hjulpet oss og lar oss bruke Tresse til parkering. Det gjør de også mot Larvik 10. februar. Det blir bra med folk i de kampene, sier daglig leder i Vipers, Terje Marcussen.

Han forventer mye folk til kampstart klokka 18, men ikke full hall.

— Det er kanskje for mye å forvente. Jeg forventer at det kommer til å være omtrent like mange som mot Byåsen. Mellom 1500 og 1800, sier Marcussen.

I høst tapte Vipers 17-32 borte mot Glassverket. Det grusomme tapet er motivasjon i seg selv foran lagenes kamp.

— Jeg tror jentene er veldig revansjesugne etter å ha levert sesongens dårligste kamp mot Glassverket i høst. Om det holder til å vinne, vil vise seg, men alt tilsier at vi kommer til å levere en helt annen kamp nå, sier Vipers-trener Gunnar Pettersen.

Etter tre strake seirer, har sørlendingene avansert til fjerdeplass på tabellen. Men i tabelltoer Glassverket, møter de en svært tøff nøtt.

- Bonus om vi tar poeng

— De er seriens nest beste lag med gode spillere på alle plasser. Spesielt backene hvor alle tre er gode skyttere - med Veronica Kristiansen i spissen. De er en tøff motstander, og vi ser det som en bonus dersom vi tar poeng, sier den tidligere landslagstreneren.

Nevnte Veronica Kristiansen spilte tidligere for Vipers, og har hatt en så god sesong for Glassverket og Norge at den ungarske storklubben Györi er interessert i henne.

— Hun er sentral i alle delene av spillet deres, spesielt i kontringene. I tillegg er hun temposterk med et tøft skudd fra lufta.

— Gir dere henne spesialbehandling?

— Nei, i alle fall ikke fra starten. Men vi får se utover. Problemet er at de andre backene også er gode. Mens de fleste lag kanskje har to gode backer, har de fire-fem. Og alle er gode til å skyte.

- Et stort publikum skaper trygghet

Den største bekymringen hans ligger imidlertid hos eget lag. Jessy Kramer er syk, og trente ikke torsdag mens Tonje Refsnes da fikk seg en smell.

— Dette bekymrer meg mest, og har gjort oppkjøringen litt annerledes, sier Pettersen.

Mer oppløftende er det å snakke om publikumstilstrømningen. Mot Byåsen sist kom det 1672 tilskuere.

— Og når vi møter et lag som er enda bedre, er det naturlig at det kommer minst like mange. Et stort publikum skaper trygghet og motivasjon, sier Pettersen.