Susann Iren Hall i aksjon mot Tertnes søndag. Hun sier det ligger en trygghet i laget etter tre seiere på rad. Foto: Rune Johansen
_RJO4731.jpg

— Tonje (Refsnes) sa noe til dere om at hun hadde gått i seg selv. Det er flere spillere som har tatt ansvar den siste tiden, sier Vipers-trener Gunnar Pettersen.

Tre seiere på rad, nå sist en råsterk borteseier mot Tertnes i Bergen, har gjort godt for Vipers. For tabellplasseringen, fjerdeplass, men også for moralen som virker å være bedre enn noen gang.

— Ikke fungert godt nok sammen

— Vi fremstår mer som en enhet. Vi har vært litt en og en, og ikke fungert godt nok sammen. Det er en annen ro i laget nå enn tidligere, sier Pettersen.

— Er det noe dere har jobbet mye med?

— Ja, ja. Vi har jobbet en del med det, og har hatt noen prosjekter som begynner å gi utteling. Laget har fått et løft, sier Pettersen og beskriver borteseieren mot Tertnes søndag som en av lagets tre beste kamper denne sesongen.

Før sesongen gikk daglig leder Terje Marcussen ut og mente sesongen ville være en skuffelse uten medalje til Vipers. Pettersen har både før og gjennom sesongen forfektet at det er mange gode lag i serien, og det tar tid å bygge opp et godt lag. Den mentaliteten endrer seg ikke etter tre seiere på rad.

- Ikke like avhengig av enkeltspillere

— Jeg holder fortsatt på at vi er fornøyd med topp fem når sesongen er over, sier han.

Annette Jensen scoret sju mot Tertnes. Hun er enig med sjefen i at selve laget blir bedre og bedre.

— Jeg er fullstendig enig. Vi er ikke lenger like avhengig av enkeltspillere som vi var tidligere. Vi spiller hverandre gode, sier danske Jensen.

Og med god lagmoral kommer tydeligvis også de gode resultatene. Så hvor skal dette ende?

— Vi må bare fortsette med å jobbe i riktig retning. Poengene mot Tertnes var litt bonus, og hvis det fortsetter slik i noen kamper kan det bli moro, sier Jensen.

- Trygghet i laget

Gunnar Pettersen trakk fram Susann Iren Hall etter kampen, og mente laget endelig fikk brukt linjespilleren.

— Vi har fått mer tid, og litt distanse fra kampene før jul. Vi har fått trene litt i ro og fred, og det er klart det har hjulpet på, sier Hall.

Hun noterte seg for to mål mot Tertnes, men jobbet og slet på linja gjennom hele kampen, og skapte rom for bakspillerne.

— Vi må bare kjøre på og holde fast ved det vi driver med. Det er en trygghet i laget nå. Vi har mer flyt, og det er enklere å samarbeide og lese både med- og motspillere, sier linjespilleren.

Neste kamp for Vipers er hjemme i Aquarama mot serietoer Glassverket søndag. En skikkelig test på hva som bor i Gunnar Pettersens jenter.

— Det blir en spennende og jevn kamp. Vi vil ta hevn etter det vi presterte på bortebane mot dem (tapte 25-14, journ.anm). Vi må bare fortsette å jobbe hardt, sier Hall.

Glassverket ligger fem poeng foran Vipers før lagene møtes.