I morgentimene torsdag var det hvite veier i Bykle, og fortsatt snør det tett. Foto: Johs. Bjørkeli

AGDER: — I fjellene i Agder og indre deler av fylket er det kraftig uvær, med snø, og kraftig vind, sier vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt.

30 centimeter snø

Meteorlogen er en travel mann denne stormfulle morgenen, og har ikke mulighet å sjekke hvor mye snø som har falt i indre Agder.

— Det jeg vet er at det de siste 24 timene har kommet har kommet 21 millimeter nedbør i Sirdal. Det at noen da har måket 30 centimeter snø andre steder har jeg ikke vanskelig for å tro på.

Fædrelandsvennens reporter var i morgentimene i Bykle, og kunne rapportere om mye tung og våt snø, og at det nok har falt opp mot 40 centimeter.

Alt brøytemannskap ute

Tjenesteleder i teknisk drift i Bykle kommune, Sigbjørn Fossdal, tror ikke det er så mye, men sier de har alt av brøytemannskap ute for å dekke det store snøfallet som har kommet.

— Her i Bykle har det nok kommet cirka 25 centimeter med snø, og det snør fortsatt tett, sier Fossdal.

Han forteller at det er kolonnekjøring mellom Hovden og Haukeli som følge av den sterke vinden, og at Bykle nå forventer at de skal få besøk av den samme vinden utover dagen.

— Så mye snø er ikke unormalt for oss, så vi setter ikke inn noe ekstramannskap hva angår brøyting, sier han.

— Det er nok litt mer vind opp mot Hovden, men om vinden kommer hit vil nok det påvirke det kommunale veinettet vårt også, sier Fossdal.

Stille i Valle

Meteorlogen sier at som regel regner de én millimeter nedbør om til én centimeter snø.

I Valle er det fortsatt rolig, men i løpet av natten har det kommet mellom fem og ti centimeter med slaps.

— Her er det helt vindstille, og rundt en plussgrad. rundt middagstider skal det visst blåse opp kraftig, sier vaktmester ved teknisk etat i Valle kommune, Bjarne Bratteland.

Politiet oppfordrer publikum til å kjøre forsiktig, da det enkelte steder i Agder, spesielt i indre bygder, er glatte veier. Veitrafikksentralen jobber med å strø veiene, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt.