AGDER: — Politiet anbefaler publikum om å sikre løse gjenstander de måtte eie, samt sjekke båter, melder Agder-politiet på Twitter klokka 09. — Vær og vind kan få alvorlige konsekvenser. Kommuner er av fylkesmannen anbefalt fortsatt overvåkenhet, skriver operasjonslederen ved Agder politidistrikt.

Meteorologisk institutt besluttet i 07.00-tiden at det ikke sendes ut ekstremvarsel torsdag, på tross av kraftig vind. Ifølge vakthavende meteorolog Vibeke Thyness er dreier vindretningen litt for langt nord.

- Helt på grensen

— Vi vurderer det slik at vi er helt på grensen, men at det er ikke er ekstremvær. Det blir dårlig vær, for all del, men vi var heldige med vindretningen. Stormen stryker kysten, men går ikke like langt innover som fryktet, sier Thyness til Fædrelandsvennen.

Hun forteller at bemanningen på insituttet er styrket i både Oslo og Bergen utover dagen for å overvåke utviklingen.

— Det kommer til å være trefall, skader og båter som velter på land. Og kombinasjonen av snøvær og sterk vind vil kunne skape problemer i trafikken i kveld. Men det skal mye til å kalde et vær ekstremt, sier hun.

Nordjyske.dk skriver at det er risiko for orkan langs kysten av Danmark, der stormen har navnet Bodil.

Ifølge Tynes blir det dårlig vær i Skagerrak og Nordsjøen i hele dag.

Urolig høst

Det er ikke ofte meteorologene sender ut ekstremvarsel, men når det er potensial for det sender de ut et såkalt fase a-varsel. Dette er nå avsluttet.— Skulle det være forhold som tilsier at vi bør oppgradere tar vi affære. Men vi ønsker også å gi beskjed om hva vi tenker underveis.

Thyness forteller at høsten har vært urolig og at denne vinteren har vært travlere enn i fjor.

— Det har vært en urolig høst med kraftig lavtrykk i Nordsjøen. Denne vinteren har vært mer travel enn i fjor.