SØGNE: — Den sto i hagen min, bare ti meter fra verandadøren. Deretter skal den ha gått opp gjennom gaten mot barnehagen, forteller Petter Langholm til fvn.no.

Den angivelige ulven ble observert av to personer da den lusket rundt i nabolaget helt nord på Vedderheia i Søgne tirsdag kveld. Den gikk først rundt Langholms bolig, før den rolig fortsatte opp veien mot barnehagen.

— Den virket tam. Jeg synes det er litt snodig, sier Langholm.

Ved barneskolen

Ti minutter senere kom en 23 år gammel kvinne kjørende ned fra Vedderheia mot Lunde. Ved barneskolen løp det hun tror var en ulv rett over veien foran henne.

— Jeg kjørte etter den et lite stykke, og kjørte deretter opp på siden av den. Jeg trodde først det var en schæferhund, men jeg er 99 prosent sikker på at det var ulv, sier kvinnen til fvn.no.

Ulven løp videre innover i skogen ved barneskolen.

— Den løp midt i veien en stund. Den virket forvirret, sier kvinnen, som ikke ønsker å stå fram med fullt navn.

- Ikke tam

Rovviltkontakt i Statens naturoppsyn (SNO), Jon Erling Skåtan, utelukker ikke at det er en ulv som oppholder seg i Søgne. I romjulen slo han fast at hunden Ruffen ble drept av ulv på Kleivset, få kilometer i luftlinje fra Vedderheia. Siden da har han fått inn ti observasjoner av ulv mellom Farsund og Kristiansand.

— Det er umulig å si om det er ulv som er sett i Søgne. De som har sett den mener at det er ulv, og vi kan verken si ja eller nei, sier han.

Skåtan tror ikke nødvendigvis det observerte dyret er tamt, selv om den slett ikke lot seg forstyrre av beboerne på Vedderheia.

— Når unge ulver er på tur, slik det kan virke her, kan de gjøre en del unormale ting. Den trenger ikke være tam av den grunn, sier han, og medgir at det er lite Statens naturoppsyn kan gjøre før det kommer snø.

— Det vi trenger nå er sporsnø og at folk melder fra. Vi begynner ikke å lete. Å få øye på en ulv uten sporsnø ville være ren flaks, sier Skåtan.

Betenkt

Statens naturoppsyn har hatt mistanke om ulv på Sørlandet siden i sommer, da en bonde i Åmli fant flere sauer drept. Skåtan har imidlertid ikke fått inn meldinger om at flere dyr enn Ruffen er blitt drept av ulv den siste tiden.

— Alle sauene er inne. Ulven lever nå av rådyr og elg, sier han.

Petter Langholm liker ikke at en ulv kan være på ferde i nærheten av et boligfelt, og foreslår at dyret bedøves og fraktes bort.

— Jeg er ikke redd, men er betenkt, sier han.