ARENDAL: – Det operative er avsluttet fra vår side. Nå blir det opp til etterforskerne i Arendal om det blir noe videre etterretning, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt.

Klokka 19.17 mandag kveld opplyste politiet at en 80 år gammel kvinne er savnet fra en institusjon på Færvik på Tromøy. Siden er det søkt med blant annet åtte hundeekvipasjer, mannskaper fra Røde Kors, politiet og politihelikopteret.

Søkte med helikopter

– Hun er ikke kommet til rette. Vi leter gjennom natta med to hundeekvipasjer. Så blir det en ny vurdering i morgen tidlig på hva vi skal gjøre, sier operasjonsleder Eyvind Formo klokken 00.30 natt til onsdag.

Onsdag morgen er hun fortsatt ikke funnet.

Politiet gikk raskt ut med beskrivelse av 80-åringen, etter at hun ble meldt savnet.

– Hun er cirka 165 centimeter høy, har mørkegrått hår og gikk ikledd ei rød, tynn jakke, sorte sko og ryggsekk, opplyste operasjonsleder.

– Alle tips er sjekket ut

Ugland forteller at kvinnen sist ble observert ved institusjonen på Tromøy.

– Vi starter alltid en leteaksjon ved siste observasjonspunkt, som i dette tilfellet er institusjonen. Deretter har vi søkt i et område rundt Vestre Tromøy, fra broa og ned til Galtesund. Vi har fått noen tips, men de er sjekket ut, forteller han.

– Hvis det er noen som fortsatt sitter på informasjon, eller som har gjort noen observasjoner, må de gjerne ta kontakt. Om det kommer noe nytt, vil det bli gjort en vurdering om vi skal starte opp igjen, sier Ugland.