— Det er veldig unødvendig og veldig tungt. Vi starter kampen i en kjempemotbakke, sier Start-trener Bård Borgersen etter sin første kamp som trener.

Det endte med 1-3-tap for Sarpsborg, og Start går fra trygg grunn til nedrykksplass. Patrick Mortensen sendte Sarpsborg opp i ledelsen med en tidlig scoring etter kun tre minutter. Kalddusjen har nesten blitt til en forferdelig vane for Start: Også mot Viking (fire minutter), Haugesund (ni minutter), Odd (et minutt) kom sørlendingene under umiddelbart. Mens mot Bodø slapp Start inn etter 12 minutter, hvor de riktignok hadde lagd mål selv først.

— Det er selvsagt ikke gunstig, for å si det sånn. Mål preger jo kamper, sier stopper Jørgen Hammer (24).

— Vi fikk et mål i trynet i starten av kampen, og da blir det jo vanskelig å holde nullen, oppsummerer Gudmundur Kristjansson (26) ganske klart i FVNs tv-sending etter kampen.

- Tilfeldigheter

Håkon Opdal (33) vet ikke hvorfor det skjer.

— Jeg har ingen god forklaring, det er vanskelig å si. Det er nok mye tilfeldigheter som er med på å avgjøre dette, sier Opdal, kanskje Starts beste spiller denne sesongen, men han burde nok tatt 0-2-målet etter 16 minutter.

Kristoffer Ajer (17), som selv sa etter kampen at han ikke burde spilt, tror også det er mye tilfeldigheter.

— Det er ikke noe vi bør gjøre annerledes før kampen, jeg tror det er tilfeldigheter som gjør det. Men det er klart det er tungt å få et mål i mot tidlig, sier 17-åringen fra Rælingen.

- Ble ikke deprimerte

De to tidlige målene avgjorde i realiteten kampen, for Start klarte aldri å lage spenning etter det svake kvarteret.

— Til tross for at vi slapp inn to tidlige mål synes jeg ikke vi blir deprimerte. Vi fortsetter å kjempe, men Sarpsborg gjorde det vanskelig for oss og vi ble jobbende mer defensivt, enn offensivt, sier Borgersen.

Bård Borgersen synes målet i mot etter tre minutter ødela mye av kampen. Foto: Nesvold, Jon Olav

Robert Sandnes (25) var innblandet i 2-0-målet til Kristoffer Tokstad, og synes første omgang var en trist opplevelse.

— Det er aldri gøy å slippe inn tre mål. Første omgangen blir veldig ødelagt av at vi ikke henger helt med fra start, sier Sandnes, så vidt før han blir sendt inn i bussen så Start skulle rekke ferja mellom Moss og Horten på vei hjem.

Mangler selvtillit

Sørlendingene har åtte strake tap på rad. Det koster på troen og selvtilliten.

— For meg som ikke har vært med på alle tapene påvirker det ikke noe særlig. Men jeg skjønner om de som har vært her hele tiden reagerer litt på det. Denne uka har det vært mange nye ideer, og mange gode ideer med mye detaljer. Det tror jeg er viktig for at vi skal lykkes i høst, sier Hammer.

— Hva mangler dere nå?

— Vi mangler selvtillit, det er alt. Det er mange gode spillere her, og vi har vist at vi kan slå andre Tippeliga-lag. Vi må bare få selvtilliten tilbake, mener Hammer.

Førstkommende lørdag venter Lillestrøm, og med tre poeng kan Start være tilbake på trygg grunn.