— Jeg vil ikke gå inn på den økonomiske rammen, men dette er vår første store utstyrsavtale. Det viktige er at vi nå får profilert oss via Norges Fotballforbund. Vi holder på å bygge oss opp, sier salgs- og markedssjef i Norgesplaster, Jens Røed, til Fædrelandsvennen.

Plaster og bandasjeprodusenter i Vennesla stiftet i fjor selskapet Scansport sammen med Ntrade, hvor blant andre Fredrik Strømstad og Per Christian Osmundsen er aksjonærer.

Disse to jobber i Scansport og har ansvaret for å bygge opp et selskap som skal sørve norske idrettsklubber og idrettsmiljøer med sportsmedisinsk utstyr.

Kompetanse

— Norgesplaster sin årelange erfaring med- og kompetanse innen sportsmedisin, kombinert med ScanSport sin kompetanse på toppidrett er en perfekt kombinasjon når man skal levere til landslagene, hevder Røed.

Han håper den toårlige avtalen med Norges Fotballforbund er begynnelsen på noe stort, og at et større marked åpner seg for Vennesla-bedriften. Norgesplaster har allerede mye salg til idrettsklubber, men nå settes det i et nytt system.

Mange idretter

— Vi kommer nok aldri opp i de enorme omsetningstallene. Men dette styrker driften i Vennesla, og på sikt håper vi å levere til de fleste idretter, sier Røed.

Norgesplaster har i en årrekke jobbet med sportsmedisin, med sportstapen som produseres i Vennesla som kjerneprodukt. Denne teipen eksporteres til over 20 land, og brukes i flere av toppligaene i Europa.