— Vi fikk melding om et vogntog som hadde problemer i Lenebakken klokka 07.31. Veivesenet er i nærheten med en veihøvel. Vogntoget står visst og spinner. Men vi har ikke fått melding om noe kø, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt klokka 07.45. Veitrafikksentralen opplyser at det dreier seg om et utenlandsk vogntog som slet på E 39 og at entreprenøren på stedet iverksetter tiltak.

Morgentrafikken går bra

Klausen oppfordrer folk til å kjøre forsiktig, men sier også at det virker som om sjåførene er vant til snøvær.

— Ellers går morgentrafikken utmerket. Vi har hvertfall ikke fått melding om noe annet. Men det snør jo og det kan godt hende at det er noen som har problemer likevel, sier han.

Politiet er ute for å følge med på trafikkbildet.

Etter mandagens snøfall fikk kjøretøy problemer i Trybakken, Lenebakken og Vatnebakken, noe som førte til lange køer. Onsdag morgen snør det igjen, og meteorologene melder at det vil snø mellom 10 og 15 centimeter snø frem til fredag.

— Fra lørdag av kan det bli enda mer snø. Mengden kan doble seg, og det kan da bli mellom 20 og 30 centimeter snø over Agder, sa meteorolog Mariann Foss tirsdag kveld.

Bart og slaps

Trafikkoperatør Leif Christensen i Statens vegvesen sier trafikkflyten på Sørlandet ser ut til å gå greit onsdag morgen.

— Det er vekslende bart, snø og snøslaps, så det er alle slags føreforhold på veiene. Men det har ikke kommet noen spesielle meldinger på Sørlandet av negativ art, sier han.

I dag som i går er fylkesvei 45 i Hunnedal midlertidig stengt, og det er kolonnekjøring på riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli.

Det er også stengt mellom Rotemo og Skafså.