— Mentalt sett er vi forberedt på at vi kan få en ny travel dag, men forhåpentligvis blir det ikke så galt, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Øyvind Andersen, til Fædrelandsvennen.

Politiet hadde en svært travel mandag med mange oppdrag. De fleste av disse på grunn av vogntog som hadde problemer. Like rundt klokken 15 i går fikk de melding om vogntog som skapte problemer i fire bakker på E 39.

Kan være glatt

Han kan fortelle at politiet hadde en patrulje utenom Trybakken i natt for å ta en titt på hvordan forholdene var der.

— Tilbakemeldingen fra patruljen var at veien var renskrapet og at det så veldig fint ut, forhåpentligvis holder det seg slik.

Men mildværet er ikke bare bra for føret. Operasjonsleder advarer mot at det kan være veldig glatt på steder med snødekke.

— Så noen smell kan vi fort få. Vi oppfordrer folk til å være forsiktige når de er ute å kjører. Hold god avstand til bilen foran, og beregn litt ekstra god tid, sier han og føyer til:

— Det er det nemlig ikke alle som gjør på tross av føret som vi har. Det ser man jo så fort man er ute å kjører litt. Folk må rett og slett skjønne at de må ta det litt med ro.

Kontrollerte vogntog i natt

I disse snøværsdagene har politiet et tett samarbeid med VTS. I natt var de ferjekaia i Kristiansand og sjekket vogntog.

— Vi hadde en kontroll av alle tunge vogntog som kom med Superspeed. Ingen av disse ble holdt igjen, forteller han.

Trafikkoperatør Steinar Våsjø ved Statens vegvesen forteller om en rolig natt på Agder-veiene.

— Det har vært lite trafikk og få problemer. Det løste seg opp før elleve, sier han.

Riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli har fremdeles kolonnekjøring. Haukelifjell og Hunnedalsveien er stengt.

— Ellers har vi har ikke fått noen meldinger annet enn at det er snødekte veier rundt omkring. Vi anbefaler å kjøre etter forholdene, sier Våsjø.

5-10 cm snø på onsdag

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Terje Alsvik Walløe, sier det ikke ventes store snømengder i løpet av tirsdagen.

— Det kommer litt nedbør, men ikke de store mengdene. I løpet av tirsdag faller nok 2-5 millimeter i dagtimene. Dette faller som sludd og fuktig nedbør. Så tar det seg opp sent i kveld og utover morgendagen. Da er det meldt 5-10 millimeter nedbør. Det tilsvarer mellom fem og ti centimeter i snø, sier han.

I morgentimene tirsdag er temperaturen såvidt over null langs kysten og litt under null i indre strøk. I Kristiansand kan det bli enda en grad varmere i løpet av dagen, før temperaturen faller mot natten igjen.

— Fra i natt vil nedbøren komme som snø også langs kyststripen. Eksakt hvor mye er vanskelig å vite i og med at det kommer til å blåse en del. I morgen vil nok snøen fokke seg enkelte steder. Tyngdepunktet er øst for Kristiansand og her kan det falle litt mer, sier Walløe.

Han regner med at de største veiene holdes våte og bare på tirsdag, men advarer likevel mot snøslaps.