Det kommer fram i sakspapirene til Byutviklingsstyret 21. mai, hvor teknisk direktør går inn for å regulere teateret til bevaring, samt bevare eksteriøret. Formålet til bygget, og interiøret, tillates endret.

Etter at funksjonene som fylte Kvartal 49 ble flyttet til Kilden, ble flere bygninger stående tomme. Kristiansand Eiendom har ikke klart å finne nye leietakere, og teateret ble foreslått revet.

Vil bevare

Fylkeskommunen og Riksantikvaren varslet innsigelse, og nå har teknisk direktør Ragnar Evensen og plan— og bygningssjef Venke Moe gått inn for bevaring.

Det fremmes en ny områdereguleringsplan, som er revidert etter at forrige plan bel stoppet av fylket i 2013. Sentralt i det nye forslaget til reguleringsplan er:

• Teknisk direktørs innstilling etter høringsrunden er endret. Teaterbygget reguleres nå til bevaring.

• Alladin blir bevart med både interiør og eksteriør.

• Innsigelsen fra Vest-Agder fylkeskommune om byggehøyder er tatt til følge.

• Planen om å legge til rette for bilparkering under store deler av kvartalet kan etter planen fortsatt realiseres.

Vurderinger

Blant problemstillingene som ligger bak kommunens snuoperasjon, ligger den dokumenterte kunstneriske verdien til byggets utsmykning, flere alternativer til nye brukere av bygget og at rivningsforslaget bryter med kommunedelplanens målsetting om å bevare Kvadraturens egenart og historiske kvaliteter.

Nå er det opp til politikerne å si sitt i bystyremøtet 17. juni.