KRISTIANSAND: — Trykket er nå rimelig stabilt. Vi spylte i ledningsnettet på Flekkerøy ved 02-tiden i natt, og regner med at vannet på nettet er bra, sier byingeniør i Kristiansand kommune Knut Kristensen til fvn.no.

Det ble funnet en lekkasje på Kroodden. Lekkasjen ble betegnet som middels stor. Det er ikke blitt funnet flere lekkasjer.

Mulig forurensing i ledningsnettet

Kristensen sier at det nå er tatt vannprøver, men at vannet eventuelt ikke kan friskmeldes før onsdag formiddag da prøvene er klare.

— Vi kan ikke garantere vannet før prøvene bekrefter at det er i orden. Det er en risiko knyttet til å drikke vannet, en risiko som ikke er veldig stor.

— Er det farlig å drikke vannet?

— Jeg har ikke sagt at det er farlig, men vi kan ikke garantere for kvaliteten. Da ledningsnettet gikk tomt for trykk betydde det at lekkasjer kunne suge inn forurenset vann i ledningsnettet.

Kristensen sier at han ville vært svært forsiktig med å gi springvann til et spedbarn.

Ikke lenger totalforbud mot vanning

Det absolutte vanningsforbud på Flekkerøy er nå borte, etter at det ble innført mandag. Dermed kan øyfolket fortsette å vanne hagene sine fra 09.00 til midnatt annenhver dag.

Årsaken til vannproblemene som har oppstått er en kombinasjon av flere forhold.

— Årsaken til problemene er at vi mangler høydebasseng og at folk vanner veldig mye. I tillegg var det en lekkasje som vi nå har funnet, sier Kristensen.