KRISTIANSAND: — For å være på den sikre siden ber vi folk på Flekkerøy koke vannet. Grunnen er at store deler av nettet har vært trykkløst. Dermed kan vi ikke garantere vannkvaliteten, sier byingeniør Knut Kristensen på Kristiansand kommunes nettside.

Han tror sjansen for å bli syk er liten. Likevel ønsker kommunen at øyboerne er føre var, siden kommunen ikke kan garantere for vannkvaliteten.

Ifølge et brev fra kommuneoverlegen må alt vann til drikke, matlaging og tannpuss kokes. Vannet bør kokes i minst fem minutter. Folk bør også unngå å få ukokt vann i ansiktet og munnen.

Søndag kveld var enkelte husstander på Flekkerøy helt uten vann. Mandag formiddag var det vann i alle kraner, men trykket var lavt.

Årsaken til at trykket er lavt er overforbruk av vann.

Restriksjoner på hagevanning

— Alle på Flekkerøy har mye lavere trykk enn normalt, og vi fikk de første henvendelsene i helga. Hovedgrunnen til problemet er at det er veldig mye hagevanning. Derfor er vi nødt til å innføre spesielle restriksjoner på denne vanningen, opplyser Kristensen.

På Flekkerøy skal man nå kun vanne hagen mellom midnatt og klokken 09.00 annenhver dag, ifølge kommunens nettsider.

— Vi ber innstendig om at restriksjonene blir fulgt. Dersom folk gjør det, regner vi med at det vil være vann nok i springen til alle på Flekkerøy, sier Kristensen.

Kommunen undersøker nå om en lekkasje i ledningsnettet på Flekkerøy kan være medvirkende årsak til manglende trykk.