Håkon Opdal viste klasse på fredagens trening. Her er han i full strekk. Foto: Håvard Karlsen
Ingvar Jónsson sikter seg inn på førstekeeperplassen for Start denne sesongen. Foto: Håvard Karlsen

— Fantastisk, sier Mons Ivar Mjelde.

Start-treneren var fra seg av begeistring av det han fikk se av sine to keepere i danske Vildbjerg. Under spilløkten på liten bane leverte duoen den ene strålende redningen etter den andre, og var banens giganter på hvert sitt lag.

— I denne treningen hadde vi to keepere som leverte på et veldig høyt nivå. De imponerte veldig, og var fabelaktige begge to, sier Mjelde.

Det er fortsatt lenge til seriestarten (6. april, red.anm.), men det er ingen tvil om at det nå er tøff konkurranse om keeperplassen.

— Uansett hvem vi kommer til å bruke, så vet vi at vi har to keepere som holder mål. Det er en trygghet, sier Mjelde, som mener det er for tidlig å si noe om hvem av de som ligger best an for øyeblikket.

— Begge skal få mulighetene til å være god på trening og i kamper. Det er prestasjonene som avgjør der, som alle andre plasser, sier Mjelde.

- Tåler konkurransen

— Opdal har vel aldri hatt noen sterkere konkurrent?

— Jeg kjenner Håkon godt. Er det noen som tåler slik konkurranse, så er det han, sier Mjelde.

Han merker at Opdal har respondert godt etter Jónssons inntreden i laget.

— Det ser ut for meg, at han er veldig motivert til å revansjere slutten av fjoråret, der han ikke fikk være med på grunn av skade, sier Mjelde.

Starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen var også godt fornøyd med det han fikk se av keeperduoen sin fredag.

— De leverte på et høyt, høyt nivå. Det er konklusjonen. Dette var en trening på øverste hylle, uansett nivå, sier Ruthford Pedersen.

Høyt nivå på keeperne

Han stresser ikke med førstekeeper-problematikken.

— De skal få spille fulle kamper begge to, og få vite det, slik at de kan konsentrere seg om den kampen de skal spille, sier Ruthford Pedersen og legger til at det er et privilegium for ham å jobbe med to så dedikerte personer.

— Dette paret føyer seg inn i rekken av en haug med gode utøvere jeg har hatt. Dette er høyt nivå, sier Ruthford Pedersen.

— Hva kan du si om ferdighetene til Jónsson?

— Han er veldig fokusert og konsentrert på treningene, han er reaksjonssterk, har god forståelse, bra rekkevidde, og er bra med beina. For meg er dette bare gøy, sier Ruthford Pedersen og smiler.

Første kamp mandag

Jónsson har allerede fått beskjed om at han skal stå kampen mot FC Midtjylland mandag.

— Jeg er veldig fornøyd med at jeg skal spille hele kampen, slik at treneren får se hvor god jeg er. Forhåpentligvis får jeg en god kamp, sier Jónsson.

Opdal har vært Mjeldes førstevalg de to siste sesongene. I 2015 har Jónsson, som har flere A-landskamper for Island, et mål om å henvise 32-åringen til benken.

— Konkurransen er tøff, men jeg har en god mulighet til å vinne keeperkampen. Jeg går inn til hver trening med et mål om å være bedre enn ham, sier Jónsson.

Opdal er glad for konkurransen.

— Det er en del av mekanismene i et lag. Man skal hele tiden ha konkurranse for å være skjerpet. Det skal ikke være nødvendig, men det er sånn det fungerer, sier han.