Her er Kristoffer Ajer i duell med Martin Ødegaard i Starts hjemmekamp mot Strømsgodset i fjor. Her er Kristoffer Ajer i duell med Martin Ødegaard i Starts hjemmekamp mot Strømsgodset i fjor. Foto: Torstein Øen

Ajer om Ødegaard-overgangen: - Helt vilt

Starts stortalent Kristoffer Ajer får enorm inspirasjon av tidenes norske overgang.

— Det er helt vilt, sier Kristoffer Ajer.

Like over midnatt torsdag ble det klart at Strømsgodsets stortalent Martin Ødegaard er klar for Real Madrid.

— Vi har vært bekjente i veldig mange år, så det er utrolig morsomt. Han har alltid vært ekstremt god, så det er ikke noe overraskende for meg, sier Ajer.

— Hva gjør en slik overgang med din motivasjon?

— Det er utrolig motiverende. Vi har spilt på samme nivå, og konkurrert tett i mange år. Det er moro å se at det er muligheter for oss også, sier Ajer, som selv var på besøk i Roma i starten av desember.

Start-trener Mons Ivar Mjelde hadde selvsagt også fått med seg torsdagens store nyhet.

— Jeg synes det er tøft at noen norske spillere kan være så gode at de er interessante for store klubber i utlandet, sier Mjelde.

Mange har ment mye om Ødegaards situasjon det siste året.

— Hvor mange sjanser får man til å gå til en så stor klubb? Erlend Hanstveit sa nei til Manchester United da han var 16 år. United kom ikke tilbake. Det er ikke sikkert at man får disse sjansene igjen, og plutselig kan man bli sparket ned i norsk fotball, så er karrieren over. Når man har muligheten til å komme opp på et høyt nivå, vil man angre livet av seg hvis man ikke har gjort det, sier Mjelde.

Start-treneren tror også overgangen vil være inspirerende for andre unge.

— Sånne typer som Ajer. De ser at det er mulig. Jeg tror også dette er litt smittsomt. Når Ødegaard går til Real Madrid, vil flere rette blikket mot norsk fotball og eliteserien. Trenden nå er å hente spillere tidlig, slik at klubbene kan forme spilleren. Det er ikke mange som er så storvokst som Ajer på sin alder. Det skal bli spennende å følge ham i eliteserien i 2015, sier Mjelde.