— Vi er heldige som ikke ligger under til pause. Allikevel synes jeg det er en fullt fortjent seier. I andreomgang får vi to bra mål og holder de bra til vi får en utvist, sier Vindbjart-trener Steinar Skeie etter kampen.

Nyopprykkede Jerv spilte sin første kamp siden serieavslutningen i oktober, og var det beste laget i første omgang. Med blant annet en god og rask Alexander Lind, som kom fra Start etter forrige sesong, på topp, kom Jerv til flere gode sjanser uten at de klarte å sette ballen i mål. Vindbjart på sin side skapte ikke de helt store sjansene før hvilen, og lagene gikk til pause på 0-0. — Man vil aldri tape fotballkamper. Vi har noen gode kontringer i førsteomgang, men vi er ikke effektive nok foran mål, forteller Jerv-trener Steinar Pedersen.

Jervs Alexander Lind spilte godt og kom til flere gode sjanser i førsteomgang. Spissen kom til Jerv fra Start før sesongen. Foto: Asgeir Høimoen

To mål og rødt kortI starten av andreomgang jevnet kampen seg mer ut. Elleve minutter ut i andreomgang var det Vindbjart som tok ledelsen etter at Preben Skeie headet inn et innlegg fra venstre og inn bak Jerv-keeper Josten Aaland.

Ti minutter senere gjorde Vindbjart jobben vanskeligere for seg selv, da Kim Kvaalen ble utvist for en takling litt utenfor egen 16-meter. I perioden som fulgte tok Jerv mer tak i kampen, uten at de lyktes med å få ballen i mål.

Helt på tampen av kampen avgjorde Vindbjart, da unggutten Børge Engesland, som ble tatt opp fra juniorstallen før sesongen, satte inn 2-0 etter en corner. Dermed måtte Jerv se seg slått i sesongdebuten.

— Godt å komme i gang

Jerv-trener Pedersen synes det var en grei gjennomkjøring til at det var sesongens første treningskamp.

— Vi får sett litt, og vi får noen svar. Det er noen faser i spillet vi er fornøyd med, og andre vi ikke er fornøyd med. Det er godt å komme i gang, sier han.

Selv om Pedersen ikke var fornøyd med målene Jerv slapp inn, var det allikevel noe positivt å ta med fra kampen.

— Vi har kontroll defensivt på det vi vet de er gode på, og kontringsspillet er bra, sier Pedersen.

Preben Skeie (til venstre) sendte Vindbjart i ledelsen med en heading etter 56 minutter etter et innlegg fra venstre side. Foto: Asgeir Høimoen

Fornøyd med unggutteneVindbjart-trener Skeie synes mange viste mye bra mot Jerv.

— Det er gøy at to unggutter scorer. Vi har jo også et ungt lag her. Det er bra at vi klarer å holde det inn med ti mann på banen, sier Skeie.

Han vil nå at Vindbjart skal jobbe videre med spillestilen sin.

— Vi vil fortsette å utvikle «krydderfotballen». Vi har vært blant de beste lagene i serien de siste årene, og vi er kapable til å være blant de beste også i år, forteller Skeie.

- Kjedelig å tape mot Vindbjart

Glenn Andersen, som kom til Jerv fra Start etter forrige sesong, synes onsdagens kamp var en grei gjennomkjøring.

— Vi styrer spillet i deler av kampen. Det er allikevel kjedelig å tape mot Vindbjart, sier Andersen etter kampen.

Han mener det viktigste nå er å komme i kampform.

— For noen teller nok treningskampene noe, men det som er viktig for oss er å komme i god form, sier Andersen.