Benjamin Boujar Foto: Kjartan Bjelland

— Det er fantastisk for meg å få denne muligheten. Jeg gleder meg veldig, sier Boujar.

Fædrelandsvennen møter 20-åringen i Kristiansand for å snakke om kampen som venter. 6. februar blir 2. divisjonsmotstand byttet ut mot Sørlandets beste lag for unggutten. Vindbjart-keeperen skal prøve å stoppe Start-spillerne fra å sette ballen i nettet.

— Jeg burde få mye å gjøre, men dette er en fin måte å få vist meg fram på. Jeg må bare bruke sjansen jeg har fått, sier Boujar.

Benjamin Boujar Foto: Kjartan Bjelland

Keeperen blir betegnet som et fysisk råskinn, et beist, og en atlet i Vindbjart-miljøet. Fysikken er også hans største styrke, mener Boujar.

— Jeg er en maskin, sier Boujar og ler.

— Jeg er ganske robust på fysikken, og ganske hurtig også. Jeg har nok ikke best utholdenhet akkurat nå, men jeg er nok den sterkeste, ja, sier Boujar.

Hellemyr-gutten begynte karrieren i Vigør, og var målvakt fra første stund. Han kom til Vindbjart i fjor sommer, etter å ha vært et år i militæret.— Jeg var sikkert seks år da jeg begynte å stå i mål. Jeg har alltid likt å slenge meg, og være gal, sier Boujar og ler.

At Boujar er gal, som han uttrykker det, har medført at han også har gjort mye rart.

— Jeg er gal på fritiden også. Før likte jeg å hoppe fra syke fjell, blant annet. Jeg fikk litt kjeft av treneren da. Like før jeg gikk til Vindbjart, klarte jeg å dunke hodet i bakken etter at jeg hadde forsøkt meg på et saltostup. En helt unødvendig greie, sier Boujar.

Keeperforbilder

— Hvordan er du som keeper?

— Jeg er relativt kald, og jeg liker å drible bak, for å si det sånn. Jeg har gjort det noen ganger, og har ikke feilet ennå. Legg til reaksjonssterk og brukbar i feltet, sier Boujar.

— Hvordan blir det å møte eliteseriespillere?

— Det er et helt annet nivå, og alt går sikkert litt fortere.- Har du noen forbilder?

— Det har alltid vært Gianluigi Buffon, for jeg er Juventus-fan. Akkurat nå ser jeg opp til David de Gea i Manchester United. Han er helt rå for tiden, sier Boujar.

— Hva er målet ditt for 2015?

— Å stå flest mulig kamper for Vindbjart. Jeg fikk stått overraskende mange kamper i fjor. Jeg kom midt i sesongen, og var forberedt på å sitte mye på benken, sier Boujar.

Proffdrøm

— Hva vil du med fotballen?

— Jeg har lyst å komme så langt som mulig. Proff i utlandet er målet. Jeg håper jeg får vist meg godt fram denne sesongen, sier Boujar.

— Da er det vel naturlig å gå via Start?

— Ja. Det er jo eliteserien, og en bra klubb, sier Boujar, som trente litt med Start før han dro i militæret.

Sisteskansen har slitt med en kneskade siden slutten av forrige sesong, men bedyrer at han skal rekke oppgjøret mot Start 6. februar.

— Jeg er veldig klar for å kjøre på igjen, og den kampen skal jeg spille, sier Boujar.

— Blir det en nedtur dersom du må kaste inn håndkleet?

— Ja, men det tror jeg ikke at jeg må. Jeg skal klare å bite meg gjennom 90 minutter, sier Boujar.