KRISTIANSAND: Det opplyser politiadvokat Ingrid Thorsen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

— Det formelle utleveringskravet er kommet til Frankrike, og vi antar at det bare er forhold knyttet til en fransk domstolsavgjørelse om utlevering som nå mangler før polititjenestemenn fra oss kan reise til Paris for å hente 19-åringen. Han har samtykket til utlevering til Norge, tilføyer politiadvokaten.

Tatt på flyplass i Paris

Den algeriske 19-åringen reiste ut av Norge antakelig i begynnelsen av juni, få dager etter at politiet mener at han var sammen med en 19 år gammel spanjol og stod bak overfallsvoldtekten av en ung kvinne i Baneheia. Den algeriske gutten har vært på frifot helt inntil han for få uker siden ble arrestert på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris, da han var i ferd med å forlate Frankrike.

Når 19-åringen kommer til Norge blir han umiddelbart fremstilt for varetektsfengsling siktet for overfallsvoldtekten i Baneheia.

Avslørt av teledata

Teledata som ble lagt frem i retten denne uka, i saken mot den 19 år gamle spanjolen, viser at begge var i området ved Baneheia 26. juni da en kvinne ble utsatt for overfallsvoldtekt. De to 19-åringene var også sammen den aktuelle kvelden i sentrum av Kristiansand. Voldtektsofferet har fortalt at det var to menn som overfalt henne, og det er funnet dna-spor på kvinnens hender fra to forskjellige menn.