Etter at aktor hadde lagt ned påstand om ti års ubetinget fengsel, og etter at alle partene var ferdig med sin prosedyre, fikk voldtektsofferet anledning til å komme med en avsluttende bemerkning.

— Jeg har reagert kraftig på at den både den tiltalte og kjæresten hans under hovedforhandlingen har flirt og smilt når de grove overgrepene er omtalt i retten, sa den fornærmede kvinnen henvendt til de tre dommerne. Hennes oppgjør og refs av tiltalte vakte oppmerksomhet i retten.

Lite troverdig

Statsadvokat Beate Rullestad Jansen betegnet tiltalte som lite troverdig i sin prosedyre da hun gikk gjennom bevisene i saken. Hun ba retten kjenne tiltalte skyldig i overfallsvoldtekten 29. mai, voldtekten i Otra 4. juni og overfallsvoldtekten i Baneheia 26. juni. — Han har utvist en grov forbryters hensikt. Overgrepene har skjedd nattestid og på øde steder, og han har begått voldtekter uten noen form for beskyttelse av kvinnene, sa statsadvokaten. Aktor landet på en påstand om ti års fengsel, men hadde også vurdert om 11 år var passende straff.Bistandsadvokaten til kvinnen som tok et oppgjør med tiltalte, Monica Haugedal, sa at overgrepet mot hennes klient var så massivt og stygt at hun burde tilkjennes en kvart million i oppreisningserstatning. De to øvrige bistandsadvokatene ba om at retten fastsatte en oppreisningserstatning på 150.000 kroner til hver.

Må frifinnes

Forsvareren til tiltalte, advokat Tarik Abbou, mente retten måtte frifinne den 19 år gamle spanske statsborgeren. Han hevdet det ikke var ført bevis for at han hadde voldtatt de tre kvinnene. Advokaten sa at de biologiske spor i Baneheia helt åpenbart stammet fra den frivillige sex tiltalte hadde hatt med den ene kvinnen en måned før den siste kvinnen ble utsatt for overfallsvoldtekt.

Dom i saken faller senere.