Samtidig vil hun begynne å planlegge en egen Arendalsuke for barn.

Fladmark erstatter assisterende direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Elisabeth Aarsæther, som har sittet i komiteen siden oktober 2014. Aarsæther gikk inn da First House-partner Leif Monsen trakk seg etter en relativt betent konflikt rundt bindinger mellom Arendalsuka og kommunikasjonsselskapet.

Nå er det Aarsæther som trekker seg:

Arbeid og reisevirksomhet

«I desember 2015 underrettet Elisabeth Aarsæther Arendalsuka om at hun fant det nødvendig å trekke seg fra programkomiteen med hovedbegrunnelse i hennes arbeid og tilhørende reisevirksomhet», skriver Arendals ordfører Robert Nordli i en pressemelding. I egenskap av ordfører, er Nordli leder for rådet for Arendalsuka.

Assisterende direktør Elisabeth Aarsæter går ut av programkomiteen etter å ha vært medlem et drøyt år. Foto: ERLEND OLSBU

«Elisabeth Aarsæther har gjort en strålende jobb den tiden hun har vært med i programkomiteen, ogbåde Rådet for Arendalsuka, sekretariatet og de øvrige medlemmene i programkomiteen beklager at hun nå trekker seg.Samtidig er vi alle svært takknemlige for den innsatsen Elisabeth har gjort. Hennes engasjement og klare tanke har vært av stor verdi.», skriver han.

Barnas Arendalsuke

Nå ønsker han Helene Fladmark velkommen som nytt medlem fra 1. januar 2016.

Daglig leder i Eyde-nettverket Helene Fladmark går inn i programkomiteen for Arendalsuka. Foto: Kjartan Bjelland

«Helene Fladmark har bred erfaringsbakgrunn og ikke minst et betydelig nettverk innenfor næringslivet som Arendalsuka vil dra stor nytte av.Hun vil komplimentere de øvrige medlemmene av programkomiteen på en utmerket måte, og bidra til at forankringen av Arendalsuka innenfor politikk, nærings— og organisasjonsliv fortsatt vil være sterk.», heter det i pressemeldingen.

Fladmark har foreslått at Arendalsuka fra og med 2016 får et eget program for barn, og vil i år få med seg biblioteksjef Ola Eiksund og leder for Vitensenteret Sørlandet, Kine Vangrud til å planlegge en «Barnas Arendalsuke».

De øvrige medlemmene av programkomiteen for Arendalsuka består fortsatt av de to gründerne Øystein Djupedal (leder) og Stein Gauslaa.