ARENDAL: I en pressemelding lagt ut på hjemmsiden til Sørlandet sykehus, sshf.no, står det at arbeidet med å utrede konsekvenser av robotgaven nå er i sluttfasen.

Styret i Sørlandet sykehus får saken på sitt bord torsdag i neste uke.

Arendalsmillionæren Ole Ottersland tilbød i slutten av mars sykehuset en da Vinci-robot til 25 millioner kroner. Klausulen var at den skulle plasseres i Arendal, og samtidig omgjøre vedtaket om å utføre uroligisk kreftikirurgi til Kristiansand.

Avdelingsledere og urologer ved kirurgisk avdeling i Kristiansand og Arendal har hatt en rekke møter med sykehusledelsen for å avklare konsekvenser av å plassere en robot ved sykehuset i Arendal.— Alle er konstruktive og ønsker å få til en god løsning, sier sykehusdirektør Jan-Roger Olsen i følge sykehusets nettsider.

Olsen har opplevd gaven som en utfordrende sak å håndtere. Årsaken er at hvis roboten plasseres i Arendal må fagfolk fra Kristiansand følge med, og operasjoner som skulle vært gjort i Kristiansand, må også flyttes til Arendal

— Nå ser vi på hvordan vi kan bruke roboten til å sikre et robust kirurgisk fagmiljø i Arendal og samtidig ivareta beste løsning for kreftpasienter i Agder, sier direktør Jan-Roger Olsen.

Ennå gjenstår tilslutning fra en utvidet faggruppe, tillitsvalgte og brukere før saken er avklart. Direktøren vil derfor foreløpig ikke konkludere, men tror det er mulig å finne en løsning som både giver og styret kan akseptere.

— Jeg er optimist, og intensjonen er å ha klar en innstilling til styret tirsdag, sier direktøren.