KRISTIANSAND: Kommentarartikkelen som stod på trykk onsdag i forrige uke, ble dråpen som fikk begeret til å renne over for Kristiansands havnestyre.

Styreleder Kristiansand havn KF, Terje Frigstad. FOTO: TORE-ANDRÉ BAARDSEN Foto: Tore-André Baardsen

— Bakgrunn for klagen er kommentarartikkelen ”Det unevnelige K-ordet” skrevet av forhenværende sjefredaktør Finn Holmer-Hoven i Fædrelandsvennen onsdag 22.6.2011. Havneledelsen mener at påstandene om korrupsjon som framsettes i kommentarartikkelen, er ukorrekte, krenkende og et brudd på pressens egen Vær Varsom-plakat, skriver styreleder Terje Frigstad i en pressemelding.I kommentaren gir eks-redaktøren Kristiansand havn det glatte lag. Holmer-Hoven kaller både havnestyret og administrasjonen inkompetent, fullstendig blottet for kompetanse.

— Rettssaken har gitt oss et innblikk i en inkompetente havneforvaltning som står til stryk i offentlig saksbehandling og forvaltning, skriver Holmer-Hoven.

Den tidligere sjefredaktøren går også langt i å antyde at Color Lines fortrinnsavtale med Kristiansand havn lukter av korrupsjon.

Torsdag ga Kristiansand havn tilsvar på kommentarartikkelen. Styreleder Terje Frigstad hever Fædrelandsvennen utøver en ensidig kampanjejournalistikk som kun har til hensikt å sverte Kristiansand havn. Frigstad mener også avisen bryter pressens egne kjøreregler og norsk lov ved å framsette påstander om korrupsjon som ikke kan dokumenteres.

— Denne gang slår avisen til med en utilslørt anklage om at havneledelsen er korrupt. Dette er et oppsiksvekkende og grovt overtramp fra Fædrelandsvennen og ansvarlig redaktør Eivind Ljøstad. Spørsmålet er om det er avisen, ikke havneledelsen, som bryter straffeloven, skriver Frigstad.