Lensmann Egil Netland i Sirdal bekrefter at det er funnet en død person i området. Personen ble hentet ut av politiet, og er nå brakt ned til Ådneram.

— Vi hadde planlagt et større søk søndag, men valgte å leie inn et fly fra Sola til å ta et flysøk først. Ved 17-tiden meldte de tilbake til meg at de hadde observert en person på isen på Taumevatn. Sammen med tre personer fra Nedre Sirdal leitegruppe dro tre av oss fra lensmannskontoret inn i et rekvirert helikopter. Vi kom fram til den omkomne uten store problemer, og har nå fraktet ham ned til Ådneram, sier lensmannen til Aftenbladet.no.

— Hvor sikre er dere på at det er den savnede skituristen dere har funnet?

— Den omkomne er ikke identifisert ennå. Men mye tyder på at det er ham. I så fall er vi glad for endelig å kunne sette punktum i denne saken, sier Netland.

Det var en gruppe på fire tyske skiturister som mistet livet i en snøstorm mellom turisthyttene Taumevatn og Storevatn søndag 13. februar. Tre personer i skifølget ble funnet omkommet torsdag 17. februar, på eller like ved det islagte Taumevatnet.

Den fjerde personen i det tyske følget, en mann på 36 år, bosatt i Sveits, ble ikke funnet, til tross for stor innsats fra letemannskapene i vinter.