SIRDAL: Lensmannen Egil Netland tar med dette i bruk litt utradisjonelle metoder i søket. Dyrenes adferd i området vil bli overvåket og analysert for på den måten kunne avsløre for letemannskapene hvor den savnede kan befinne seg.

Helikopter for å se dyretrekk

Helikopter blir også vurdert for i et større perspektiv for å kunne se spormønster og bevegelser. Forsøket er omfattende, og det kreves stor tålmodighet for å lykkes.

Fire tyske turister skulle etter alt å dømme bare bevege seg en kort avstand mellom turisthyttene i området. Søndag 13. februar skrev de for siste gang i hytteboka ved Taumevatn. Da de dro ut, slo uværet til for fullt og overmannet det lille følget som opprinnelig var fra Tyskland.

En liten familie på tur

Mor, 54 år, far 55 år og datter (ukjent alder) ble funnet omkommet noen dager etter det siste hyttebesøket. En 36 år gammel mann, som antas å være datterens kjæreste, ble ikke funnet og er den det nå blir lett etter.

— Av hensyn til de etterlatte, som ansvarlig for redningsaksjonen, og av hensyn til alle de personene som har vært og fortsatt er med i letingen, er dette en høyt prioritert oppgave for lensmannskontoret. Ingen er uberørt av en sak som dette, men reaksjonen til de enkelte er forskjellige, sier Egil Netland til Aftenbladet.no.

Snøen tiner

Det har siden ulykken skjedde blitt lett flere ganger i området uten resultat.

Snøen begynner nå å tine, og naturen har sine egne mekanismer som til tider kan være ganske brutal, og det siste lensmannen ønsker er at en tilfeldig fjell- eller påsketurist uforvarende skal finne den savnede.

Stoler på kjentfolk

Nettopp har derfor Netland inngått et samarbeid med den erfarne jegeren og friluftsmannen John Arvid Ousdal (59) som med sine kunnskaper vil delta som rådgiver i forsøket.

I gruppen som blir ledet av lensmannen, vil også førstebetjent Jon Uleberg og tidligere lensmann Helge Tonstad delta. Begge som kjentmenn og svært fjellvante personer.

— En viktig faktor vil være at det er så liten mennesketrafikk som mulig i området mens arbeidet pågår, sier Netland, som har stor tro på at metoden vil gi resultater.