LYNGDAL: Ulven som til slutt ble skutt i Opsalsbygda i Lyngdal i desember, herjet over store deler av både Aust— og Vest-Agder i fjor høst og vinter. Lyngdal kommune ønsket å stille ut restene av ulven og sendte få dager etter den ble felt, en søknad om å få overta dyret.

– Formålet var å melde fra om vår interesse så tidlig som mulig, i håp om å komme før museumsinteressene, forteller rådmann i Lyngdal kommune, Evi-Anni Evensen til favis.no.

Kommunen ønsket å ha ulven utstilt sentralt i kommunen som en severdighet for innbyggerne og turister.

Skal til Oslo

Direktoratet for naturforvaltning fattet ifølge lokalavisen sitt vedtak om at den zoologiske avdelingen ved Naturhistorisk museum i Oslo skal overta dyret.

– Når vi får nye ulver til museet havner de som skjelett og skinn og plasseres på lager. Ulvene brukes til vårt langsiktige forskningsarbeid, forklarer professor Øystein Wiig ved Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo til favis.no.

Skjelden

Til Farsunds Avis begrunner direktoratet kommunens avslag med at ulven er sjelden.

— Ulv som blir felt på skadefellingstillatelse, slik denne ble, skal på zoologisk museum. Årsaken til dette er at vi har så få av dem i Norge, forklarer saksbehandler Ole Roar Davidsen i direktoratet.

Hva mener du? Burde Lyngdal kommune fått lov til å stille ut ulven? Ta debatten i debattfeltet under.