LYNGDAL: Ulven som har herjet saueflokkene i Agderfylkene ble i dag skutt av skadefellingslaget i Lyngdal, etter at Fylkesmannen i Vest-Agder hadde gitt fellingstillatelse på ulv.

— Jeg har fått melding fra Statens naturoppsyn om at en ulv ble felt i Lyngdal i dag, forteller Tor Punsvik ved Fylkesmannen i Vest-Agder.

Er du lettet over at den er skutt?

— Når vi først har gitt tillatelse, så er det begrunnet hvorfor vi ønsker den felt. Dette er en del av den jobben vi har, men ulveforvaltning er en følelsesladet arena, sier Punsvik.

I går ble det gitt tillatelse til å felle en ulv i Vest-Agder, dette kan kun gjennomføres av Skadefellingslaget, parallelt opprettholdes lisensjakta som ble innvilget 15. november. Jakta på ulv opphører nå i følge Fylkesmannen i Vest-Agder sin nettside.

Ble skutt med étt skudd

Det skal ha vært et stort jaktlag som har jaktet på ulven, som ble skutt like ved Oppsal.

— Det var étt velplassert skudd som felte den, forteller Olaf Eikeland, leder i Farsund og Lyngdal jeger- og fiskerforbund.

Han deltok ikke selv på jakten, men har fått informasjonen fra jaktlaget. Eikeland er overrasket over at ulven fortsatt befant seg i Lyngdal, hvor den natt til mandag drepte to og skadet to sauer.

— Ulvene pleier å vandre over store perioder, så det er litt rart at den har vært stasjonert her i tre dager, sier han.

Var en ung hannulv

Statens naturoppsyn undersøkte onsdag kveld den døde ulven.

— Det var en 42,5 kgs hannulv. Det ser ut til å være et forholdsvis ungt dyr, forteller Jon-Erling Skåtan ved Statens naturoppsyn.

Nå er spørsmålet om det er den samme ulven som har drept flere sauer i distriktet det siste halvåret.

— Det er garantert den som stod bak de siste sauedrapene i Lyngdal. Nå skal DNA-analyse fra møkk avgjøre om dette er ulven fra i sommer og i høst, sier Skåtan.

Han forteller at det var snøen som gjorde det mulig for jaktlaget å spore ulven.