OSLO: — Å si nei til et samarbeid med Frp, er å si ja til et rødgrønt alternativ. Det er rart at ikke Dagfinn Høybråten og KrF kan se at et samarbeid med oss er det som må til for å snekre sammen et alternativ til dagens regjering, sier Michaelsen.

Les også: Sjefen sier nei til Frp

- Urealistisk

I Fædrelandsvennen i dag er Dagfinn Høybråten helt klar på at han ikke er interessert i noe samarbeid med FrP.

— Et samarbeid med Frp er helt urealistisk. Dette handler om verdispørsmål, og i slike diskusjoner er FrP i helt andre hjørnet av politikken, sa han.

Dette får stortingsrepresentant Michaelsen til å koke.

— Jeg blir frustrert, fordi jeg kommer fra et sted der samarbeidet mellom Frp og KrF faktisk fungerer bra, sier Michaelsen, som også sitter i bystyret i Mandal.

Ordføreren i Mandal representerer Frp, varaordføreren KrF.

— Er det ett parti vi har samarbeidet godt med de 15 årene jeg har vært i politikken i Mandal, er det KrF. Jeg stiller spørsmålstegn ved en del av påstandene Høybråten kommer med. Hva er problemet hans? Det er en del ting jeg undres over, sier hun.

Bakkekontakt

I morgen åpner KrF sitt landsmøte i Kristiansand. Samme dag holder Dagfinn Høybråten første mai-talen samme sted.

— Jeg mener mye av den motvinden Høybråten bringer til torgs ligger sentralt i Oslo. De har ikke helt kontakt med gressroten og den vanlige KrF-velgeren. Skal vi klare å kjempe for viktige verdispørsmål, er vi faktisk nødt til å finne sammen, sier Michaelsen.

Tidligere denne uken kom det også frem at en gruppe bestående av forkynnere, Oslo-topper og eks-tingmenn i KrF nå har gått sammen om et opprop for å få partiet til å samarbeide med FrP.

Høybråten regner med at dette blir ett av diskusjonstemaene på landsmøtet.