— Jeg kan bekrefte at det er to savnede AUF-ere fra Vest-Agder, én fra Kristiansand og én med hjemkommune Lyngdal. Begge er over 18 år.

Det sier fylkessekretær i Vest-Agder Arbeiderparti, Audun Øvrebø, til fvn.no

Så langt er 85 drept etter gårdagens skytemassakre på Utøya. Antallet kan fortsatt stige.

Lyngdal-ordfører Ingunn Alice Biktjørn Foss opplyser at kriseteamet i kommunen er satt i beredskap. Pårørende til den savnede lyngdalsgutten har reist til Sundvolden for å være der mens letingen pågår.

Ordføreren sier det har vært forvirring rundt situasjonen hans.

— På et tidspunkt i går hørte vi at han var i god behold, men så kom det kontramelding. For oss er situasjonen hans fortsatt uavklart, sier Biktjørn Foss.

Rådmann i Kristiansand, Tor Sommerseth, sier kommunen har løpende dialog med Kristiansand Arbeiderparti omkring situasjonen for den savnede kristiansandsgutten. Krisehjelp tilbys gjennom legevakta.

Ti på vei hjem

Totalt var 12 ungdommer fra Vest-Agder på sommerleiren til AUF på Utøya da den nå terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) åpnet ild fredag ettermiddag. Fylkesekretær Audun Øvrebø sier ti av disse er i god behold og på vei hjem. Dette er ungdommer fra Kristiansand, Vennesla og Mandal

— Vi forsøker å organisere en felles samling for dem som kommer hjem i kveld for en debriefing sammen med kriseteamet i Kristiansand. Når de etterhvert kommer til sine hjemkommuner er det tilrettelagt opplegg for dem der, sier Øvrebø.

Legevakta ved Sørlandet Sykehus i Kristiansand er klar til å ta i mot AUF-ere fra Kristiansand og andre av de tilsammen 13 kommunene som inngår i legevaktsamarbeidet. Ved behov kan pårørende etter tragedien på Utøya og i Oslo ringe legevaktas telefon 38 07 69 00.

— Vi ha opprettet beredskap på legevakten i Kristiansand og tilby hjelp til pårørende i forhold til psykososial støtte, sier fungerende helse- og sosialdirektør i Kristiansand, Janne Brunborg til fvn.no

Det er pårørende og ungdommer som i timene framover vender tilbake fra Utøya, som kan henvende seg til legevakat ved behov.

— Vi står klar med psykiatrisk sykepleier og lege og annet nødvendig personell. Vi kartlegger behovet nå, sier Brunborg.

Hun venter at pårørende og hjemvendte ungdommer kan ha behov for hjelp også utover i neste uke.

Beredskap i Mandal

Ifølge hjemmesidene til Mandal kommne var kommunens kriseledelse samlet lørdag formiddag. Familier fra Mandal som er berørt av tragedien på Utøya, følges opp av kriseteamet i kommunen. Kriseteamet ledes av kommunelege Stein E. Grytten og avdeling for psykisk helse.

Saken oppdateres