RISØR: — Det er ikke observert noe som vi vet at er oljen fra Langesund. Det kommer noen observasjoner, men det kan være fra andre ting, opplyser brannvakta i Arendal til fvn.no.

Brannvesenet holdt ved 17-tiden lørdag på med å flytte lageret med lenser og annet utstyr østover.

— Vi vet ikke hvor olja kommer fra. Det kan være fra Langesund, men ifølge Kystverket ligger hovedfeltet ved Jomfruland i øyeblikket. Uansett er det skremmende at det ligger mye olje her, sier ordfører Knut Henning Thygesen (RV) i Risør, til fvn.no.

Ordføreren har selv vært på stedet og organisert beredskapen lørdag ettermiddag, etter tips fra fiskere, padlere og fritidsbåter. Olja ligger ved Randvikhalvøya.

Se kart under (Saken forsetter under kartet)

— Det er et naturreservat på dette stedet med fine badestrender. Vi håper ikke olja driver inn til land, - foreløpig er den noen hundre meter unna land, sier Thygesen.

Han har selv observert klumper med olje. Én er blitt plukket opp slik at det kan gjøres prøver for å finne ut om det er olja fra det havarerte skipet i Langesund.

— Jeg har pratet med fiskere som har sett større områder med olje. Den er tykk som grøt noen steder. Jeg har krevd en skikkelig evaluering for det ser ut som at lensene er for dårlig til å ta unna den tjukke olja, sier ordføreren.

Det var fredag kveld de første meldingene om at oljesølet ved Langesund fort kan bli ført sørover med havstrømmen kom.

Kystverket uttalte lørdag formiddag at de ikke tror oljen vil nå sørlandskysten.

— Vi vet at folk har benyttet anledningen til å tømme olje ulovlig ved slike havarier tidligere, men vet ikke om det er tilfellet denne gangen, sier Thygesen.

Fvn.no følger utviklingen